ANCIANO: ouderen en technologie

leeftijd is meer dan een getal ANCIANO  wil bijdragen aan een zelfstandig, veilig en plezierig leven voor ouderen. Technologie speelt daarin een steeds belangrijker rol.

Daarom berichten wij regelmatig over mooie voorbeelden, rapporten,  inspirerende initiatieven en ontwikkelingen.  ANCIANO is een uitgave van Van Berkum Communicatie.  ANCIANO rechtstreeks ontvangen? Mail naar: info@vbcom.nl

 koffiedrinken ‘Iedereen heeft wel een uurtje vrij’ 

Mevrouw van Huis (98) kreeg nooit bezoek. Totdat een aantal studenten reageerden op een oproep. “Niemand zou eenzaam moeten zijn, dat hoort niet”. Nu gaan ze regelmatig gezellig koffie drinken.

 boek Marcel Olde Rikkert Framing van ouderen is schadelijk  

Het dubbele succes van ouder worden. Marcel Olde Rikkert, hoogleraar geriatrie, vertelt over succesvol ouder worden. Lichamelijk gezond zijn is natuurlijk belangrijk, maar het sociale kapitaal, het netwerk, is essentieel. Kijk hier het  interview.  

 griraffplus Wakend oog en oor op afstand 

Stel: je vader of moeder wil het liefst thuis blijven wonen. Als dochter of zoon twijfel je een klein beetje of dat wel veilig kan. Gelukkig is er steeds meer technologie die dan kan ondersteunen, zoals Anne en de Giraff. 

 social-media-icons Steeds meer ouderen op social media  

Het NOS Journaal berichtte erover: steeds meer ouderen zitten op Facebook, Whatsapp en andere social media. Toch blijven de krant en tv de belangrijkste nieuwsbronnen voor hen.

 Nelli Cooman-bijgesneden ‘Hoe chill wil je het hebben?’ 

In een vorig leven, in de vorige eeuw,  was de Rotterdamse Nelli Cooman veelvuldig Nederlands en wereldkampioen spint op de 60 meter. Met evenveel verve vervult ze de rol van BeterOud-ambassadeur.

Van Berkum Communicatie Tel. 024 3558850 / m: 06 13883560 /  e-mail: j.vanberkum@planet.nl

Website: www.vbcom.nl   Twitter: https://twitter.com/Josevanberkum

 

Advertenties