ANCIANO: ouderen en technologie

ANCIANO                                       

kort nieuws over ouderen, zorg & technologie

nr. 33, juni 2018

 onderzoek_pensioen_vrije_tijd[1] ANCIANO  wil bijdragen aan een zelfstandig, veilig en plezierig leven voor ouderen. Technologie speelt daarin een steeds grotere rol. Daarom berichten wij regelmatig over mooie voorbeelden, rapporten,  inspirerende initiatieven en ontwikkelingen.  

ANCIANO is een uitgave van Van Berkum Communicatie.  

 digitale deurspion.jpg Handige technologische hulpjes in huis 

Afgelopen vrijdag 1 juni bezocht Koningin Máxima de iZi-ervaarwoning in Den Haag. In dit speciaal ingericht appartement is te zien en ervaren welke technologische snufjes er al zijn voor senioren. Lees  hier verder over dit voorbeeld van innovatief ouderenbeleid.

 mobieltje 1998 ‘Heeft u een mobiele telefoon?’

Hoe dachten we in 1998 over een mobiele telefoon? ‘Niet belangrijk, geen geld ervoor over, vervelend, niet nodig’.  Kijk hier het filmpje.  En kijk dan het filmpje over mailen met de dokter: hoe kijken we nu aan tegen digitaal contact met de dokter. Zoek vooral de overeenkomsten.

meneer alszheimer ‘Meneer Alzheimer, valt daarover te praten?’ 

Vanuit zijn wigwam kijkt hij naar de wereld: een ontroerend filmpje van Youp van ’t Hek over zijn angst voor het doodgaan.

 Netwerk100-aangepast Zoek de goede deur en scoor! 

Heb je als oudere bewoner wensen voor de wijk? Vraagt de gemeente, woningbouwcorporatie of zorginstelling om mee te denken? Dan is het handig om te weten hoe je je stem het beste kunt laten horen. Lees hier negen tips om het goed aan te pakken.

 LEA de rollator-aangepast LEA kan méér dan rollen 

Ouderen kennen en accepteren de rollator. Maja Rudinac bouwde LEA, een slimme rollator, met een GPS-systeem, sensoren om botsen te voorkomen, een aanraakscherm om contact te houden. Kijk naar het filmpje voor meer informatie.

Van Berkum Communicatie Tel. 024 3558850 / m: 06 13883560 /  e-mail: j.vanberkum@planet.nl

Website: www.vbcom.nl   Twitter: https://twitter.com/Josevanberkum

 

 

Advertenties