ANCIANO: ouderen en technologie

 

 

 leeftijd is meer dan een getal ANCIANO  wil bijdragen aan een zelfstandig, veilig en plezierig leven voor ouderen. Technologie speelt daarin een rol. Daarom berichten wij regelmatig over mooie voorbeelden, rapporten,  inspirerende initiatieven en ontwikkelingen.

 ANCIANO is een uitgave van Van Berkum Communicatie.  

 

 Lale Breda-bijgesneden Iftar, tulpen en hechte familiebanden

Turkse mannen die jong waren toen ze hier kwamen werken, zijn inmiddels op leeftijd. Dat geldt ook voor hun vrouwen. Bij Lalezorg in Breda vinden ze veel terug uit hun jeugd, zoals taal, eten, gebruiken. En dat allemaal in tulpenland (lale = tulp)

 faujainhongkong_112315061655 Kinderporties en veel bewegen

In 2013 liep hij als 101-jarige de marathon van London. Fauja Singh is s’werelds oudste marathonloper. Hij startte met lopen toen hij in de tachtig was.

Drukwerk Braille en technologie noodzaak voor blinden

Mevrouw Edith Gödde werd blind op haar vijftiende, studeerde en werd docente geschiedenis. Nu woont ze naar tevredenheid in een woonzorgcentrum voor blinde en slechtziende ouderen. Lees het blog over Edith.

 De-ouderen-met-de-belevenistafel-Foto-Omroep-Ede  Gezellig aan tafel voor een spelletje

De belevenistafel is een hit. Spreekwoorden van vroeger, muziek, reclames, een typische keuken en woonkamer van vroeger. De spellen maken enthousiast en nodigen uit om samen te spelen. Ook mensen met dementie doen actief mee.

 liesbeth-kan-het-niet-meer-volgen-richtingwijzer Nieuwe privacywetgeving zeer welkom

Ouderen vinden zichzelf over het algemeen digivaardig. Gelukkig zijn ook steeds meer vijftigplussers mediawijzer. Ze zijn steeds meer bewust zijn van risico’s op het internet en wat daar tegen te doen.

Van Berkum Communicatie Tel. 024 3558850 / m: 06 13883560 /  e-mail: j.vanberkum@planet.nl

Website: www.vbcom.nl   Twitter: https://twitter.com/Josevanberkum

Advertenties