ANCIANO special: Wonen op je oude(re) dag

ANCIANO  wil bijdragen aan een zelfstandig, veilig en plezierig leven voor ouderen.

Technologie speelt daarin een rol. Daarom berichten wij regelmatig over mooie voorbeelden, rapporten,  inspirerende initiatieven en ontwikkelingen. 

ANCIANO is een uitgave van Van Berkum Communicatie.  

onderzoek_pensioen_vrije_tijd[1]
Weer op kamers na je 60-ste

Het is nog even zoeken hoe je met anderen samen kunt wonen op je oude dag. Maar het gebeurt steeds meer. Ouderen die samen in één huis wonen en zorg en plezier samen delen.

woonwijk ouderen en jong-kleinbijgesneden
‘Ik hoef niet bang te zijn te vereenzamen’

Een meergeneratiewoning, een garage die een andere bestemming krijgt, een aanbouw of een extra woning op het erf. Steeds meer volwassen kinderen kiezen ervoor om samen met hun ouder(s) te wonen. “Aandacht is belangrijker dan welke zorg ook”.

MauriceSmit_08.jpg
Rekening houden met senioren is politieke keuze

Vraag ouderen zelf wat er beter kan in hun wijk, en instanties kunnen de volgende dag aan het werk. Waar ook ter wereld: kwaliteit van leven, veiligheid en toegankelijkheid zijn van levensbelang. Lees het blog hierover.

Age-Friendly-City
Woonwijken nog niet klaar voor vergrijzing

Té grote huizen, met trappen en drempels. Straten die vol staan met auto’s, té hoge trottoirs. Veel woonwijken houden nog te weinig rekening met de groeiende groep ouderen. Er is nog veel werk aan de winkel om woonwijken seniorvriendelijk te maken.

na oorlogse woonwijk
 Knarrenhof: we stropen gewoon de mouwen op!

Zou u een bekende buurman of buurvrouw helpen als er eens hulp nodig is? 90% Van de (oudere) mensen zegt dat te doen. Verzamel deze mensen en het begin van een nieuw Knarrenhof is daar. Lees meer over oude hofjes, maar dan modern en comfortabel.

knarrenhof
Van Berkum Communicatie Tel. 024 3558850 / m: 06 13883560 /  e-mail: j.vanberkum@planet.nl

Website: www.vbcom.nl   Twitter: https://twitter.com/Josevanberkum

Advertenties