ANCIANO: kort nieuws over ouderen, zorg & technologie

 onderzoek_pensioen_vrije_tijd[1] ANCIANO  wil bijdragen aan een zelfstandig, veilig en plezierig leven voor ouderen. Technologie speelt daarin een rol. Daarom berichten wij regelmatig over mooie voorbeelden, rapporten,  inspirerende initiatieven en ontwikkelingen. 

ANCIANO is een uitgave van Van Berkum Communicatie.  

 

.

 

 

 Muziekkussen vrouw Muziek vermindert nachtelijke onrust

Voor mensen met dementie is muziek een belangrijke toegangspoort naar hun geheugen. Muziek biedt herkenning, geborgenheid en veiligheid. Het muziekkussen zorgt voor rust tijdens het inslapen.

 Marcel remy Bergbeklimmen en opereren op hoge leeftijd

Ze is 90 jaar, heeft 66 jaar ervaring als chirurg, en werkt nog steeds. “Some people die at 66. I am still working”. Ook de 94-jarige Zwitser  Marcel Remy doet nog wat hij zijn hele leven lang graag deed: bergen beklimmen.

 Rutger Kopland ‘Niet de tijd gaat voorbij, maar jij, en ik’

Tijd. De dichter Rutger Kopland schreef er een prachtig gedicht over. Poëzie, literatuur, schilderijen, dans. Voor veel mensen is kunst een levensader. Toch bieden weinig verpleeghuizen kunst en cultuur als dagbesteding. Lees het blog hierover.

 ANBO anders wonen Struisvogel of levensgenieter?

Ouderen zijn slecht voorbereid op langer zelfstandig wonen, concludeert Stichting Zilver Wonen na onderzoek onder 60 plussers. Toch zijn er inmiddels veel handige hulpmiddelen om langer veilig en comfortabel thuis te blijven wonen. Het seniorvriendelijke Den Haag geeft het voorbeeld.

 ehealth-week-2017-350x300 Digitale zorg vordert traag maar gestaag

Online inzage, een teleconsult, zelfmonitoring: veel is mogelijk, maar nog onbekend. De onlangs verschenen e-Healthmonitor 2017 laat de kansen én uitdagingen zien. De helft van de kwetsbare ouderen meet inmiddels zelf hun gewicht, bloedsuiker en bloeddruk. En nog eens 36% zou dat wel willen.

 

Van Berkum Communicatie Tel. 024 3558850 / m: 06 13883560 /  e-mail: j.vanberkum@planet.nl

Website: www.vbcom.nl   Twitter: https://twitter.com/Josevanberkum

 

 

Advertenties