ANCIANO: kort nieuws over ouderen, zorg & technologie

Deze blogsite gaat over ouderen.  Ouderen die graag thuis willen blijven wonen, zolang het kan. Met of zonder hulp van kinderen, vrienden, mantelzorgers en moderne technologie. Daarom vindt u op deze plaats regelmatig nieuwe artikelen, interviews en onderzoeken in ANCIANO, kort nieuws over ouderen, zorg & technologie. ANCIANO is Spaans voor ‘oud’ en ook: goede, gerijpte wijn.  Veel leesplezier! 
 onderzoek_pensioen_vrije_tijd[1] ANCIANO is een uitgave van Van Berkum Communicatie, gesprekspartner over innovatief ouderenbeleid. 
Neem ook een kijkje op http://www.vbcom.nl
Echtpaar danst het internet over 

“We doen het niet voor de prijzen. We houden van muziek en op deze manier blijven we onze vrienden zien”. Een dansend ouder echtpaar (70 en 64 jaar) werd onverwacht gefilmd. Het filmpje is inmiddels meer dan 62 miljoen keer bekeken.

Grijs en wijs? Of oud en incompetent? 

Hoe kijken jongeren naar ouderen en  veroudering? Welke rol speelt de oudere zelf? Wat zijn de gevolgen van beeldvorming en kunnen we dat veranderen? Kijk hier het interessante college in vier delen over het imago van ouderen.

The Big Apple takes care of granny 

New York is een wereldstad, met alle bijbehorende drukte, onveiligheid en verandering. Desondanks houdt de stad rekening met haar oudere inwoners: het is een age-friendly city. Lees hier een blog hierover. Of bezoek de bijeenkomst hierover in Den Haag.

Respect voor ouderen belangrijk in Japanse cultuur 

In Ukiha, een kleine stad in het zuiden van Japan, delen 22 ouderen met een gemiddelde leeftijd van 88 jaar een complex met 170 baby’s, peuters en kleuters in de leeftijd van 0 tot 6. Lees hier over het succes van kinder-bejaardenhuizen in Japan.

Zorg en woonvormen gaan samen 

De meeste ouderen blijven het liefst wonen in hun eigen buurt. Toch zijn de meeste wijken (nog) niet ingericht op hen.  Samenwerking tussen woningbouwcorporaties, overheid en de zorg maakt nieuwe initiatieven mogelijk.

Van Berkum Communicatie Tel. 024 3558850 / m: 06 13883560 /  e-mail:  j.vanberkum@planet.nl

Website: www.vbcom.nl   Twitter: https://twitter.com/Josevanberkum

Advertenties

Wat kunnen we van je leren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s