Over deze blogsite

Maak kennis met deze blogsite en met José van Berkum

Publicist adviseur trainer

Welkom op mijn blogsite Zorgenvoormorgen.org, inspiratieplatform voor senioren en mensen en organisaties die met en voor senioren werkzaam zijn.

Hier vind je informatie en opinies over wonen, welzijn & technologie van senioren, in de vorm van blogs en mijn maandelijkse nieuwsbrief ANCIANO.

Het uitgangspunt is altijd de ervaring en belevingswereld van senioren zelf. En met dat begrip bedoel ik de grote en diverse groep die op grond van hun leeftijd gekwalificeerd wordt als ouderen. Onder het kopje Seniorencommunicatie lees je hoe ik daar tegenaan kijk.

Rechts een greep uit de organisaties waar ik gewerkt heb, in vaste dienst of als interimmer. De lijst zou te lang worden als ik ook de losse opdrachten zou noemen. Ik kwam in deze banen en opdrachten terecht na mijn studie psychologie en communicatiewetenschap aan de Radboud Universiteit (voorheen K.U.N.). Na tien jaar in vaste banen te hebben gewerkt, koos ik het ruime sop als freelancer. En nog steeds vaar ik wel.

Onder het motto Ken je en ben je doelgroep, heb ik een aantal jaren geleden gekozen voor specialisatie en verdieping in de doelgroep senioren, aanvankelijk op het thema technologie, inmiddels breder rondom wonen en welzijn, vanwege de groeiende verwevenheid met technologie. Lees meer over concrete onderwerpen op deze blogsite.

Ik deel mijn kennis en ervaring graag met organisaties die zich bezighouden met senioren: als adviseur, publicist of om workshops te verzorgen. Informeer gerust en vrijblijvend naar mijn tarieven: ze zullen je meevallen.

(interim) Communicatieadviseur

Gemeente Zwolle, Arnhem, Rotterdam, Den Bosch, Rotterdam, Capelle a/d IJssel, provincie Noord-Brabant, diverse zorginstellingen

Publicist/tekstschrijver

Nieuwsbrieven, artikelen, interviews, conferenties, adviesnotities, jaarverslag: zowel off- als online

Trainer/docent

Hogeschool Saxion, Radboud Universiteit, van der Hilst, Fontys Hogescholen

NEEM CONTACT OP

Mocht je behoefte hebben aan een kennismakingsgesprek om samenwerking te verkennen, dan kan dat. Ken je mij of mijn werk al, en wilt je me inhuren voor een concrete opdracht of als interim adviseur inhuren, dan kan dat ook. Mijn mobiele nummer: 0613883560, mijn mailadres is j.vanberkum@planet.nl