Alledaagse attentheid belangrijk voor senioren

ANCIANO  wil bijdragen aan een zelfstandig, veilig en plezierig leven voor senioren. Technologie speelt daarin een rol. Daarom berichten wij regelmatig over mooie voorbeelden, rapporten, inspirerende initiatieven en ontwikkelingen.

 

‘Alledaagse attentheid’ belangrijk voor ouderen

 

Senioren willen het liefst in hun eigen buurt oud worden. Daar hebben ze contacten, zijn ze bekend. Wat betekent dat voor het aanpassen of bouwen van geschikte woningen, het inrichten van een wijk? Lees meer over de (on)mogelijkheden in dit artikel.

Nachtteam waakt op afstand

 

Zorg gaat altijd door, overdag en ‘s nacht. Geen nacht is hetzelfde, ook niet in de gehandicaptenzorg. Bij de Gemiva-SVG groep maken ze gebruik van een uitluistersysteem. Deze technologie zorgt voor rust en veiligheid, voor zowel cliënten als personeel. Kijk het filmpje hier.

Let the games begin!

 

 Mijn 94-jarige schoonvader heeft onlangs voor het eerst op de lange latten gestaan. Virtueel natuurlijk, maar wel met dezelfde moves. Terwijl hij in het dagelijks leven achter een rollator schuifelt. Lees hier het blog over gamenastiek in Almelo.

‘Voelt u zich wel eens eenzaam’?

 

 ‘Ja, toen mijn man nog leefde, maar ik heb nu die slimme apparaten’.  In oktober vond de Week tegen de Eenzaamheid plaats. Hoe technologie eenzaamheid kan tegengaan, zie je in deze hilarische video van Koefnoen.

Cliënten tevreden met Robot Phi

 

‘Ik heb eindeloos geduld, word nooit boos en vergeet nooit iets. Dat is het voordeel van robot zijn (de nadelen vertel ik u nog wel eens!)’. Sociale robot Phi heeft de afgelopen drie jaar kennisgemaakt met 1900 cliënten van Philadephia Zorg, en 1300 medewerkers en verwanten. Hoe dat is bevallen, leest u hier.

 

ANCIANO is gemaakt door communicatiewetenschapper drs. J. (José) van Berkum.

Zij is gespecialiseerd in welzijn, wonen& technologie van senioren en actief als publicist, adviseur en trainer. Volg haar op https://www.linkedin.com/in/anciano/ of https://www.facebook.com/Www.zorgenvoormorgen.org of abonneer je gratis op deze blogsite.

Wat kunnen we van je leren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s