ANCIANO: ‘Ik luister vaak naar dat groene blok’.

ANCIANO kort nieuws over ouderen, wonen & technologie
vrienden-en-vriendschappelijke-relaties-vlakke-pictogrammen-57478662 ANCIANO  wil bijdragen aan een zelfstandig, veilig en plezierig leven voor ouderen. Technologie speelt daarin een rol. Daarom berichten wij regelmatig over mooie voorbeelden, rapporten,  inspirerende initiatieven en ontwikkelingen. 

ANCIANO is een uitgave van Van Berkum Communicatie.  

Victor en opa-aangepast2 ‘Ik luister vaak naar dat groene blok’

Van lego naar duplo, de kracht van kleur, denken in prikkels. De opa van de 14-jarige Vic Luijkx zat graag achter de computer. Door dementie werd dat moeilijker. Vic maakte voor hem een simpel besturingssysteem. Tot aan zijn overlijden heeft hij hiervan plezier gehad. Lees hier het verhaal van Vic.

Seniorweb presentatie-aangepast Online gemak en vermaak in coronatijd

Door corona blijven senioren meer thuis. Via het internet is gelukkig veel mogelijk: beeldbellen met familie, digitaal contact met de huisarts, ontspannen met een online museumbezoek, online winkelen en bankieren, een e-book lezen. Het komt allemaal aan bod in de presentatie ‘Online gemak en vermaak’.

geld-in-het-laatje Seniorencommunicatie in curriculum?

Gepensioneerden waren ooit niet zichtbaar en interessant. Inmiddels vormen senioren een groeiende groep consumenten. Tijd om jongeren tijdens hun studie een meer realistische kijk op ouder worden en zijn te onderwijzen. Lees hier de blog.

saskiaenx-aangepast-350 Grote toverstaf doet wonderen 

Fit oud worden is altijd belangrijk, maar vooral voor mensen met een verstandelijke beperking. Fitheid is zelfs belangrijker dan gewicht. Kijk hier hoe een kleurige toverstaf Saskia in beweging brengt.

Online behandeling GGZ-aangepast ‘Altijd een psycholoog die bij je past’ 

De waardering voor videobehandelingen door GGZ-cliënten is groot. Online therapie en beeldbellen werken zelfs beter dan face-to-face. Dat heeft vooral te maken met de ‘klik’ tussen behandelaar en cliënt. Lees het onderzoek van Psyned  hier

Van Berkum Communicatie / 06 13883560 / j.vanberkum@planet.nl / www.vbcom.nl

Wat kunnen we van je leren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s