ANCIANO: Lionel Messi: ‘Dit is magisch’!

ANCIANO Kort nieuws over welzijn, wonen & technologie van senioren

Nr. 60, november 2020

agingface2aangepast ANCIANO  wil bijdragen aan een zelfstandig, veilig en plezierig leven van senioren. Technologie speelt daarin een rol. Daarom berichten wij maandelijks over mooie voorbeelden, rapporten,  inspirerende initiatieven en ontwikkelingen.  

ANCIANO is een uitgave van Van Berkum Communicatie.  

Lionel Messi-350 Lionel Messi: ‘Dit is magisch!’

Mijn buurvrouw is blind. Mede dankzij technologie redt ze zich goed. En er komt steeds méér. Zoals de opklikcamera die de krant voorleest, en mensen en dingen herkent. Voetballegende Lionel Messi is ambassadeur van deze camera. Waarom dat is, zie je hier.

rietje-dijkman-350 Sporten op wereldniveau als tachtiger

 ‘Als ik jonger was begonnen, had Fanny Blankers-Koen een zware kluif aan mij gehad’. Tachtiger Rietje Dijkman werd in 2019 uitgeroepen tot Europese master van het jaar. Ze laat zien dat atletiek tot op hoge leeftijd mogelijk is.

mantelzorg Hoezo mantelzorg?

Mantelzorgers doen het uit vanzelfsprekendheid en liefde: zorgen voor hun naasten. Ze zijn inmiddels onmisbaar. Daarom zijn gemeentes verplicht om mantelzorgers te ondersteunen. Dat gaat vaak niet goed. Hoe dat komt, lees je in de blog.

dementie-en-sensoren-50 100 Activiteiten voor mensen met dementie

Binnenshuis, buitenshuis, in de keuken, aan tafel: er is genoeg te beleven en ondernemen met mensen met dementie. Samen of in een klein groepje. De Alzheimer stichting zette 100 activiteiten op een rijtje.

ouderen project sebastiaan peek-350 Ouderen en technologie: a lost case?

Nee hoor, helemaal niet, blijkt uit het promotieonderzoek van Sebastiaan Peek. Senioren staan echt wel open voor technologie. ‘Alleen moet je niet alles uitdelen aan één grote groep’. Maatwerk dus. Kijk en luister hier naar zijn bevindingen.

Van Berkum Communicatie / 06 13883560 / j.vanberkum@planet.nl

Wat kunnen we van je leren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s