ANCIANO: Silver starters doen het goed

ANCIANO kort nieuws over wonen, welzijn & technologie van senioren 
de-uil-een-symbool-van-wijsheid-23113810 ANCIANO wil bijdragen aan een zelfstandig, veilig en plezierig leven voor senioren. Technologie speelt daarin een rol. Daarom berichten wij regelmatig over mooie voorbeelden, rapporten,  inspirerende initiatieven en ontwikkelingen.  
digitale_dagbesteding-bijges-350 ‘Heel leuk dat je op de hoogte blijft van elkaar’ 

Door corona gaat ook de dagbesteding voor ouderen met lichte dementie niet door. Een fikse tegenvaller. Gelukkig zijn er inmiddels alternatieven, zoals een digitale quiz, bingo of koffietafel. Meer over digitale dagbesteding lees je hier

huislift-combi Ook zonder penthouse een eigen huislift 

Als traplopen moeilijk(er) gaat, komt verhuizen in beeld. Terwijl er alternatieven zijn. Zo maken tussentrappen traplopen minder zwaar. Met een rolstoel- of stoeltjeslift is lopen niet meer nodig. En ook een huislift is een optie, zelfs in een ‘gewoon’ huis.

wie van de drie-bijges Wie van de drie: wil de echte oudere opstaan? 

Wie zijn toch die ‘ouderen’ waarover gepraat wordt? Die van alles moeten en dat vervolgens niet doen, omdat ze zich niet aangesproken voelen. Clichés als ‘de eenzame oudere’ en ‘de Zwitserleven-oudere’ zijn achterhaald, maar hoe kijk je dan wél naar senioren? Lees de blog over communiceren met senioren.

Rijswijkse-flatcoach-moet-oudere-uit-verzorgingstehuis-houden-bijges350 Niet alleen repareren, maar activeren

Een huismeester die reparaties uitvoert én met bewoners activiteiten organiseert: zie hier de flatcoach. Deze dubbelfunctie zorgt ervoor dat senioren elkaar beter leren kennen, actiever worden en plezierig(er) wonen. Hoe de flatcoach en de oudere huurders dat ervaren, lees je hier .

silver starters-bijges350 Silver starters doen het goed

De eerste uitzendbureaus voor 65+-ers zijn een feit. Ook het ondernemerschap op latere leeftijd trekt. Oudere startende ondernemers doen het zakelijk goed én het draagt bij aan hun persoonlijk welzijn. Lees hier waarom mensen op latere leeftijd kiezen voor een start-up.

Van Berkum Communicatie Tel. 024 3558850 / m: 06 13883560 / www.vbcom.nl / www.facebook.com/vbcom.nl / j.vanberkum@planet.nl

Wat kunnen we van je leren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s