ANCIANO: De kunst van het oud(er) worden

ANCIANO kort nieuws over wonen, welzijn & technologie van senioren
Levensverhaal-klein ANCIANO  wil bijdragen aan een zelfstandig, veilig en plezierig leven voor ouderen. Technologie speelt daarin een rol. Daarom berichten wij regelmatig over mooie voorbeelden, rapporten,  inspirerende initiatieven en ontwikkelingen.  
loesje kunst van het ouder worden-aangep-30p De kunst van het ouder worden

Blijf actief. Ervaar de bevrijding. Praat niet teveel. Gebruik je inzicht. Wijsgeren zoals Plato en Aristoteles, maar ook relatief jonge filosofen als Goethe, Schopenhauer en Jung keken elk op hun manier tegen ouder worden aan. Hun adviezen over de kunst van het ouder worden, lees je hier.

Tante Co-bijges-25p Tante Co stelt kleine én grote vragen

Hoe weet je of je het als organisatie goed doet? Door het cliënten te vragen. Tante Co helpt daarbij. Ze stelt vragen zoals: ‘Welke koekjes vindt u lekkerst? Maar ook: ‘Voelt u zich veilig bij ons? En: ‘Was u vroeger vaak verliefd’? Zo geeft ze ouderen een stem en personeel en bestuur inzicht. Hoe? Klik hier voor informatie.

Jan Quist-20p Gepensioneerden op de werkvloer

Ze doen vrijwilligerswerk, zorgen voor de opvang van kleinkinderen. En ze willen graag blijven werken, want ze hebben nog veel in huis. En in deze tijd komt dat goed van pas, aldus Jan Quist. Lees hier waarom doorwerkende 65-ers de toekomst hebben.

eenzame ouderen-40p Eenzaamheid oudere migranten taboe

‘El kant’, een begrip dat ligt tussen eenzaamheid en verveling. Marokkaanse ouderen gebruiken het vaak. De taal niet spreken, een klein sociaal netwerk: dat maakt soms eenzaam voor oudere migranten. Hoe eenzaamheid en verveling te verminderen of te voorkomen, lees je hier.

gamen Almelo1-12p-bijges Gamen met oma is leuk!

Bewegen is belangrijk voor iedereen en zeker voor 65+-ers. Met ongeveer 2,5 uur per week bewegen, aangevuld met spierversterkende oefeningen, zit je al goed. Gamen is dan een goede optie. Gamen? Ja, uit onderzoek blijkt dat dat ook voor senioren effectief én leuk is.

W. http://www.Zorgenvoormorgen.org/ M. 06 13883560 /  j.vanberkum@planet.nl /  FB: Anciano | Facebook of  José van Berkum | LinkedIn

Wat kunnen we van je leren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s