ANCIANO: ‘Krakkemikkig en kwetsbaar? Nou, ik niet!’

vitaliteit ontmoet kwetsbaarheid

kort nieuws over wonen, welzijn, & technologie van senioren 

Posh club for the elderly ANCIANO  wil bijdragen aan een zelfstandig, veilig en plezierig leven voor ouderen. Technologie speelt daarin een rol. Daarom berichten wij regelmatig over mooie voorbeelden, rapporten,  inspirerende initiatieven en ontwikkelingen.
Krasse knarren-bijg-50p ‘Op een dag kijk je in de spiegel en ben je oud’

Nog niet zo heel lang geleden verhuisden veel 65+-ers automatisch naar het verzorgingshuis. Dat is totaal veranderd. De huidige generatie senioren heeft andere ideeën over beter en langer thuis wonen. In de documentaire ‘Samen grijs worden’ is te zien hoe wonen in de nabije toekomst eruit kan zien.

fietsmaatjes-bijg-25p-60p (Virtueel) fietsen op bekende paden 

Op de fiets langs je oude huis, door bekende straten. Ook als je lijdt aan dementie en zelf de weg niet meer kent, is dat mogelijk, dankzij vrijwilligers en een duofiets van Fietsmaatjes. En wordt het slecht weer, dan is binnen fietsen in je virtuele oude omgeving mogelijk. Hoe? Bekijk het filmpje hier.

knibbel knabbel-bijges-30p Woonwensen ouderen duidelijk  

Dat de groep senioren explosief groeit, is al langer bekend. Waar ze moeten wonen nu het verzorgingshuis er niet meer is en de eigen woning te groot, is steeds meer de vraag. Wat is de toekomst volgens de overheid? En volgens senioren? De blog hierover lees je hier.

Taboe-bijg-30p Betutteling en seks in Herfstvreugde 

Alles is bespreekbaar volgens Philippe Geubels, Belgische komiek. Humor is daarbij de ijsbreker. Tijdens zijn optreden in een Belgisch bejaardenhuis schuwt hij geen enkel taboe rondom ouder worden Kijk hier naar de hilarische uitzending.

oude boom-bijg-30p-50p ‘Krakkemikkig en kwetsbaar? Nou ik niet!’ 

Kwetsbaarheid. Het begrip lijkt aan ouderen geplakt. Tenminste, als je media, wetenschappers en zorgprofessionals hoort. En ouderen zelf? Die herkennen de term niet, gebruiken hem ook nooit om zichzelf te beschrijven. Hoe ze zichzelf dan wel beschrijven, lees je hier.

W. http://www.Zorgenvoormorgen.org/ M. 06 13883560 /  j.vanberkum@planet.nl /  FB: Anciano | Facebook of  José van Berkum | LinkedIn

Wat kunnen we van je leren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s