Slimme technologie helpt ouderen langer thuis te wonen

Zorgen voor Morgen

robotSlimme technologie kan  ouderen behulpzaam  zijn bij een plezierige en veilige oude dag in hun eigen huis. Dát is de toekomst als het  aan het ministerie van Welzijn, Volksgezondheid en Sport ligt (VWS). Een toekomst waarin ouderen veilig, comfortabel en verbonden zijn met een netwerk. Een netwerk van personen en een digitaal netwerk.  Dat netwerk zorgt ervoor dat ze langer thuis kunnen blijven wonen. Ook wanneer ze vergeetachtig worden, zich eenzamer gaan voelen of minder goed ter been worden.

Samen met 22 andere Europese landen en de Europese Commissie is ingezet op informatie- en communicatie technologie ( ICT) om bij te dragen aan de kwaliteit van leven en zelfstandigheid van de groeiende groep ouderen. 23 Europese landen hebben daarom het Ambient Assisted Living (AAL) Joint Programme opgezet. Met als doelstelling  innovatieve ICT-oplossingen te ontwikkelen die bijdragen aan de kwaliteit van leven en zelfstandigheid van ouderen ( www.zonmw.nl-aal).

Het programma…

View original post 450 woorden meer

Wat kunnen we van je leren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s