ANCIANO: Langer thuis met dementie dankzij technologie

ANCIANO  wil bijdragen aan een zelfstandig, veilig en plezierig leven voor senioren.
Technologie speelt daarin een rol. Daarom berichten wij regelmatig over mooie voorbeelden, rapporten, inspirerende initiatieven en ontwikkelingen.
ANCIANO is een uitgave van Van Berkum Communicatie.
Oude bomen niet verplanten  

Ouderen en jongeren die samen wonen. Een mooi initiatief dat voor beide groepen veel positiefs oplevert. Plotseling moeten beide groepen hun woonplek verlaten. Jongerengroep Tegen De Onverschilligheid pikt het niet en komt in actie. Wat er is gebeurd, leest u hier.
Langer thuis met dementie dankzij ICT  

Thuis blijven wonen met milde dementie, kan dat? En zo ja, welke technologie is er om dat te ondersteunen? Er is al heel wat, bleek tijdens de start van de e-healthweek. Van sensoren tot robots, van virtueel fietsen tot een online platform. Lees het artikel over ICT-oplossingen hier.
Gamen=tien keer leuker dan fitness!  

Gamenastiek, oftewel ‘gamen en gymen’. Het beweegprogramma voor 60 -plussers blijkt een gouden combinatie, zelfs voor de kat-uit-de-boom kijkende Almelose ouderen. Ze skiën, bowlen en tafeltennissen iedere week voor het grote scherm en blijven zo fit. Lees hier het hele blog.
‘Ik wil wel, maar ik durf niet’  

Hoe zit het ook alweer met internetgebruik door ouderen? Het CBS zocht het uit. 1,2 Miljoen Nederlanders hadden in 2016 nog nooit internet gebruikt.  De meeste niet-gebruikers zijn 75-plus. Seniorenorganisatie KBO-PCOB zocht uit waarom deze groep zo groot is. Hun bevindingen leest u hier.
Meeste oudere singles zijn happy singles

Mailen, informatie opzoeken, kopen en internetbankieren. Dat is wat
senioren doen online. Gaan ze ook online om ’n nieuwe liefde te vinden?
Ja dus. Hoewel de meeste alleenstaanden niet op zoek zijn, zoeken senioren die wél op zoek zijn naar Amor steeds meer online, blijkt uit onderzoek.

Wat kunnen we van je leren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s