Zomernummer ANCIANO

agingface2aangepast ANCIANO  wil bijdragen aan een zelfstandig, veilig en plezierig leven voor senioren. Technologie speelt daarin een rol. Daarom berichten wij regelmatig over mooie voorbeelden, rapporten,  inspirerende initiatieven en ontwikkelingen.

 ANCIANO is een uitgave van Van Berkum Communicatie.  

 

Tom Hussey reflections1-80p Kijken in de achteruitkijkspiegel 

Kijkt u ook wel eens met verbazing in de spiegel? Om daar een veel ouder iemand te zien dan u zich van binnen voelt? Dat was de inspiratie van fotograaf Tom Hussey. In zijn foto’s kijken ouderen in de spiegel naar hun vroegere ‘ik’.  Bekijk hier de hele fotoserie .

kithnkin-logo-50p Kith&Kin voor minder digitale ouderen

Senioren met weinig of geen digitale vaardigheden kunnen vaak niet uit de voeten met een tablet. Die zijn voor hen te complex en niet intuïtief. Swipen lukt bijvoorbeeld niet, ook omdat ouderen vaak drogere vingers hebben.

De Kith&Kintablet, die samen met ouderen en hun familie is ontwikkeld, werkt wél. Waarom dat is, leest u hier.

vrienden-en-vriendschappelijke-relaties-vlakke-pictogrammen-57478662 Sociale relaties beschermen tegen eenzaamheid

Wat is de sleutel tot een lang en vooral gelukkig leven? Het Grant&Glueck onderzoek is het meest langlopende onderzoek naar gezondheid en gelukkig ouder worden. Het blog hierover leest u hier.  Of kijk naar de Ted Talk hierover.

robotkat-70p Knuffelkat voor ouderen: nep of echt?

Steeds meer zorgorganisaties zetten sociale robots in: de knuffelkat of –zeehond, de sprekende bloempot Tessa of Pepper, de hulprobot. Zorg blijft mensenwerk, maar ouderen hebben ook baat bij deze nieuwe technologie. Waarom dat is, leest u hier.

ouderen in zweden Beter oud worden in Scandinavië?

Noorwegen, Zweden, Finland en Denemarken doen het goed als het gaat om langdurige zorg en gehandicaptenzorg. Of niet? Nederlandse zorg-expats vertellen erover. Bekijk hun ervaringen hier. Of lees het onderzoeksrapport.

Van Berkum Communicatie Tel. 024 3558850 / m: 06 13883560 /  e-mail: j.vanberkum@planet.nl

Website: www.vbcom.nl   Twitter: https://twitter.com/Josevanberkum

Wat kunnen we van je leren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s