ANCIANO: in welke bubbel leef jij?

                   
Levensverhaal-klein ANCIANO  wil bijdragen aan een zelfstandig, veilig en plezierig leven voor senioren. Technologie speelt daarin een rol. Daarom berichten wij regelmatig over mooie voorbeelden, rapporten,  inspirerende initiatieven en ontwikkelingen.  
Tips+voor+de+Slaapkamer-20p Verlichting op ‘plasroute’ met technologie

Een antislip laag op de trap, een beugel in de badkamer. Met spullen uit de bouwmarkt en wat handigheid zijn veel woningen toekomstbestendig te maken. Inmiddels bestaat er ook een meedenkende keuken, de beeldtelefoon en de robot in huis. Hoe deze technologie werkt, lees je hier.

algoritmes-350 Algocratie: in welke bubbel leef jij?

Heb je gezocht op ‘vakanties’, verschijnen er opeens advertenties van, jawel, vakanties op je Facebook. Hoe blijven we kunstmatige intelligentie de baas? De zelflerende systemen die niet alleen leren, maar ook creëren? Een mini-college hierover bekijk je hier.

Blue zones2-350 Gezond oud worden is geen fata morgana 

‘Iedereen wil oud worden, niemand wil het zijn’. Dat heeft vooral te maken met gezondheid. In Blue Zones hebben negentigjarigen nauwelijks last van haat- en vaatziekten, dementie, eenzaamheid, onze ouderdomsziekten. Hoe dat kan, lees je in het blog.

teksvakje-hoger Zin om een middagje bij te tanken?

In de afgelopen 45 nummers van ANCIANO ging het over ouderen, technologie en communicatie. Rondom die onderwerpen zijn nu workshops beschikbaar. Laat je met collega’s in één middag helemaal bijpraten! Klik hier voor meer informatie.

exergaming-bijgesneden Op de fiets in het dagcentrum

Met exergaming (exercise en gaming) kunnen mensen met dementie veilig en plezierig blijven bewegen. Amsterdam UMC onderzocht hoe je exergaming op een succesvolle manier kunt invoeren en toepassen in dagcentra voor mensen met dementie. De resultaten leest u hier.

Van Berkum Communicatie Tel. 024 3558850 / m: 06 13883560 /  e-mail: j.vanberkum@planet.nl  Twitter: https://twitter.com/Josevanberkum

Wat kunnen we van je leren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s