ANCIANO: Wat voor YEP ben jij?

ANCIANO  wil bijdragen aan een zelfstandig, veilig en plezierig leven voor senioren. Technologie speelt daarin een rol. Daarom berichten wij regelmatig over mooie voorbeelden, rapporten,  inspirerende initiatieven en ontwikkelingen.

 

YEP Van yup naar yep in dertig jaar

Ben je duurzaam progressief, een bezorgde traditioneel of een ruimdenkende pragmaticus? In de jaren tachtig hadden we de yup, nu hebben we de yep, de young elderly person. Klik hier om te ontdekken wat een Yep precies is en ontdek wat voor yep je bent.

wortel 3dprinter Geprinte worteltjes: mmm, lekker!

Bij zorginstelling Zorgwaard proberen ze eten aantrekkelijk te maken, ook voor bewoners met een slikstoornis.  Dit gebeurt met behulp van een 3-D foodprinter. Het wortelprakje is daarmee verleden tijd. Hoe dat werkt, zie je hier.

communicatie Communicatie gouden schakel bij opschaling 

Nieuwe (zorg) technologie: het moest gaan over zelfregie voor cliënten, over ontlasten van zorgverleners, over informatie en commitment. Het ging echter meer over techniek en financiën, de communicatie hing er wat bij. Nu ‘opschaling ‘het devies lijkt, moet het anders. Lees het blog hierover.

andrea maier Op één been tanden poetsen 

Hoe oud kunnen we worden? Is dat 110 jaar, 120 of 130 zelfs.  Hoogleraar veroudering Andrea Maier vertelt over de processen in lichaam en brein en de mogelijkheden om zelf te zorgen voor gezond ouder worden. Klik hier voor de uitzending.

woonwensen ouderen-25p  Triple A voor senioren: Arts, Albert Heijn en Apotheker

De meeste senioren hebben het goed in hun eigen huis en buurt, en willen niet verhuizen. Maar er komt een tijd dat de woning te groot wordt, of ongemakkelijk of dat je alleen komt te staan.  Gelukkig zijn er steeds meer nieuwe initiatieven en woonprojecten. Lees hierover in dit onderzoek.

Drs. J. (José) van Berkum/ 06 13883560 / j.vanberkum@planet.nl/ José van Berkum | LinkedIn/ 

Wat kunnen we van je leren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s