ANCIANO: het nieuwe wonen komt eraan!

ANCIANO  wil bijdragen aan een zelfstandig, veilig en plezierig leven voor senioren. Technologie speelt daarin een rol. Daarom berichten wij regelmatig over mooie voorbeelden, rapporten,  inspirerende initiatieven en ontwikkelingen. 

ANCIANO is een uitgave van Van Berkum Communicatie 

Bejaarden houden van cash

Papier of digitaal geld? Arjen Lubach zet het scherp neer: ook ouderen moeten internetbankieren. Ze hebben genoeg tijd gehad om het te leren en zijn bovendien niet achterlijk. Zijn uitzending kijk je hier. Maar is het alleen internetbankieren of gaat de wereld té snel voor veel mensen?

Migratie is ingrijpende levensgebeurtenis

Hoe gaat het eigenlijk met de ruim 300.000 55+ers met een migratieachtergrond? Het blijkt een vaak vergeten groep te zijn, volgens Tineke Fokkema, hoogleraar Aging, Families en Migration. Ze deed veel onderzoek en verdiepte zich in deze ouderen. Het interview hierover lees je hier.

Het nieuwe wonen komt eraan!

Anders bouwen, zorgzame wijken en vitale woongemeenschappen. Met het gapende gat tussen thuis wonen en het verpleeghuis is nieuw beleid op het gebied van wonen, welzijn en zorg nodig. Lees de blog over ZorgSaamWonen hier.

K.I.: van incrowdfantasie naar realiteit   

Kunstmatige intelligentie is lang vooral theorie geweest, maar sluipt nu ons leven in. Hoe houd je dan verantwoordelijkheid? Waar zitten de knelpunten en hoe kanaliseren we die? Bekijk de korte video of beluister de podcast hierover.

Vier generaties eenzame mensen 

Wat is eenzaamheid en is het anders voor ouderen dan voor jongeren? Hoort het bij het leven? Heeft het te maken met individualisering, beeldvorming, armoede? En wat kan helpen? Luister of download het interessante gesprek over eenzaamheid in België.

ANCIANO is een uitgave van Van Berkum Communicatie. Voor advies over innovatief ouderenbeleid ga naar http://www.vbcom.nl of bel: 0613883560. 

Wat kunnen we van je leren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s