Ook virtueel wandelen is leuk!

Af en toe wandel ik met mijn nichtje Anne. Huppeltje

De laatste tijd niet echt, maar virtueel. Via Whatsapp beeldbellen we, terwijl ik mijn hondje Huppel in het park uitlaat. Ze vindt het leuk, en gezellig. Omdat ze Huppel kan zien, en omdat we een eindje gaan keüren. Wandelen dus, op zijn Brabants kuieren.

Anne zit in quarantaine. Niet allen verpleeghuizen zijn dicht voor bezoek, ook wooninstellingen voor mensen met een verstandelijke beperking. Mijn nichtje, 34 inmiddels, woont samen met acht andere jongvolwassenen in een woongroep met 24-uurs zorg.

We appen heel regelmatig. ‘Heel veel mooie figuren voor jou uitgezocht’, spreekt ze dan in. En stuurt me een hele rits icoontjes. Dat is al jaren een vaste routine en leuk om te doen. Een week of drie-vier geleden vertelde ze dat één van haar medebewoners corona had. Dat was eigenlijk niet de bedoeling. Om paniek te voorkomen, werd het stilgehouden. En potdicht voor iedereen die er niet hoefde te zijn. Dus alleen de begeleiders en de bewoners. Geen ouders, andere familie, geen dagbesteding: alles werd stilgelegd. Het lijkt goed te gaan. Iedere dag facetimed ze met haar ouders, en appt ze met anderen.

Het leek me toch wel een beetje saai worden voor Anne. Normaal gesproken is ze iedere dag aan het werk, op de dagbesteding. Daar heeft ze collega’s , werkt ze met dieren. Ze is dol op haar werk. Daarom bedenk ik dat het misschien leuk voor haar is om even ergens anders te zijn. In het park bijvoorbeeld. En dat blijkt ook het geval.

Als we buiten wandelen, ik met de telefoon in de ene en het hondje in de andere hand, kletsen we volop. Ze kent het park, van eerdere wandelingen, en ze vindt het leuk om toch even ‘buiten’ te zijn.

Vanavond hebben we weer ons wekelijks beeldbelcontact. En gaan we weer wandelen in het park. Ik heb er nu al zin in.

 

Deze blog is geschreven door José van Berkum. Vanuit haar adviesbureau voor communicatie (www.vbcom.nl) is ze gespecialiseerd in senioren en technologie. Volg haar ook op LinkedIn of Facebook

 

Wat kunnen we van je leren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s