ANCIANO: Hou Ritme Tegen Corona

Vitaliteit ontmoet kwetsbaarheid voor Anciano ANCIANO wil bijdragen aan een zelfstandig, veilig en plezierig leven voor ouderen. Technologie speelt daarin een rol. Daarom berichten wij regelmatig over mooie voorbeelden, rapporten, inspirerende initiatieven en ontwikkelingen.  

ANCIANO is een uitgave van Van Berkum Communicatie.

Oudere-wahtasapp-bijgesn-350 Buurtnetwerk Wederzijds is digitaal vangnet 

In Utrecht is buurtcoöperatie Wederzijds noodgedwongen alleen digitaal actief. De leden – gemiddeld 70 jaar – houden contact via appgroepen. ‘We mogen elkaar nu dan niet ontmoeten, maar een beetje appen kan al helpen’.

Online-therapie-in-beeld Onlinetherapie: effectief, en vermoeiend

Het is flexibel, gemakkelijker in te plannen, zonder reistijd en de drempel om hulp te vragen is een stuk lager. Ook blijkt online even effectief als traditionele gespreksvormen. Lees hier het artikel.

Mirjam en cok Is eenzame opsluiting erger dan COVID-19?

Krijgen bewoners van verpleeghuizen weer bezoek? Mogen we als familie binnenkort weer langskomen. Er lijkt langzaam maar zeker wat beweging in de te komen. Lees hier de blog over een duivels dilemma.

arjanlubach corona Uitgroeihype en jas van dat kameel 

Hoe kwamen we in deze crisis terecht? En hoe ziet het tijdperk na corona eruit? Arjen Lubach doet het uit de doeken. Kijk hier naar de uitzending van Zondag met Lubach

max-en-corona Hou Ritme Tegen Corona 

Veel ouderen zijn behoorlijk weerbaar in deze coronacrisistijd, blijkt uit recent onderzoek. Wél hebben ze minder sociale contacten, praten veel over het virus en besteden minder tijd aan sport en beweging. Hoe kun je dan toch fit en weerbaar blijven? Dans de sirtaki thuis!

Van Berkum Communicatie / 06 13883560 / j.vanberkum@planet.nl / www.vbcom.nl https://www.linkedin.com/in/vbcom/

Wat kunnen we van je leren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s