ANCIANO: Blind in coronatijd

ANCIANO kort nieuws over ouderen, welzijn & technologie

 

oude-mensen-250 ANCIANO  wil bijdragen aan een zelfstandig, veilig en plezierig leven voor ouderen. Technologie speelt daarin een rol. Daarom berichten wij regelmatig over mooie voorbeelden, rapporten,  inspirerende initiatieven en ontwikkelingen.  

ANCIANO is een uitgave van Van Berkum Communicatie.  

 

Larry en Nihat-20p Avatar Anne actief in Almelo 

‘Hello Larry, what can I do for you’. Larry, een Almeloër met Engelse roots hoopt dat virtuele assistente Anne hem meer structuur gaat bieden. Emine hoopt dat ook voor haar man Nihat. ‘Ik moet hem zo vaak hetzelfde zeggen’. Lees hier het hele verhaal van Larry en Nihat.

De Greeven in Almelo-bijgesneden ‘Omdenken’ belangrijk voor overheid én senioren 

‘Betrek ouderen bij wonen, welzijn en zorg’, adviseert de Raad van Ouderen in een brief aan de minister. Ouderen moeten kunnen meedenken over nieuwe woonvormen. Want er is méér dan zelfstandig thuis wonen of het verpleeghuis. Welke woonvormen er zijn, lees je hier.

blind_en_slechtziend-350 Anderhalve meter afstand best lastig 

Ruim een kwart miljoen mensen is slechtziend of blind, vrouwen tweemaal zo vaak als mannen. En dat aantal neemt alleen maar toe. Hoe hebben zij de coronacrisis ervaren, met de anderhalve meter afstand en de karretjes. Lees hier een aantal ervaringen.

Taj Mahal Bezoek de Taj Mahal, zonder te reizen 

Weer op reis, of naar het museum. Misschien kan het, maar toch nog liever even niet. Klinkt dat bekend? Gelukkig zijn kunst en cultuur zijn ook vanuit huis te bekijken, met een virtuele wandeling. Klik op de link en ga alsnog op reis.

IZI-Den-haag-25p ‘Houd het simpel’ 

Helpt technologie zeventigers en tachtigers om langer thuis te blijven wonen? In Den Haag onderzochten ze het binnen het iZi Gezond Langer Thuis traject. Het effect bleek positief. Lees hier de samenvatting. Voor opzet, mitsen en maren en aanbevelingen, lees het hele rapport.

Van Berkum Communicatie / 06 13883560 / j.vanberkum@planet.nl / www.vbcom.nl

Wat kunnen we van je leren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s