ANCIANO: ‘Er moeten mensen zijn die zonnen aansteken’.

ANCIANO kort nieuws over senioren, welzijn & technologie

nr. 55, juni 2020

de-uil-een-symbool-van-wijsheid-23113810-1 ANCIANO wil bijdragen aan een zelfstandig, veilig en plezierig leven voor ouderen. Technologie speelt daarin een rol. Daarom berichten wij regelmatig over mooie voorbeelden, rapporten, inspirerende initiatieven en ontwikkelingen.

 ANCIANO is een uitgave van José van Berkum.

moofie Moofie: de pratende en zingende stok 

Een felgekleurde stok, met een stem en liedjes. Niet alleen mooi om te zien, maar je hebt er ook wat aan. De Moofie helpt senioren in verpleeghuizen met bewegen en revalideren. Meer over deze beweegstok bekijk en lees je hier.

oude-mensen-250 Gooi niet alle ouderen op een hoop!  

De coronacrisis doet ouderen geen goed. De discriminatie van 70+-ers neemt toe: ze zouden gewoon binnen moeten blijven. Maar over welke ouderen hebben we het eigenlijk? Want er zijn nogal wat verschillen in leeftijd, gezondheid of opleiding blijkt uit onderzoek.

Huppeltje-350 Virtueel wandelen met de hond 

Geen beeldbellen, maar beeldwandelen. Met je mobiel gericht op de omgeving neem je iemand virtueel mee op je dagelijkse wandeling. Zoals ik, met nichtje Anne en Huppeltje. Het blog over beeldwandelen lees je hier.

Vector collection. Six Cute smiling sun faces for child design ‘Er moeten mensen zijn die zonnen aansteken’ 

Kunst troost, relativeert, biedt hoop, verbindt. ‘Ik trek mij terug en wacht. Dit is de tijd die niet verloren gaat’. Het zijn de beginregels van Eb, van M. Vasalis. Toon Hermans dicht: ‘Er moeten mensen zijn die zonnen aansteken’. Zijn gedicht luister je hier.

anbo internetopeiling-350-bijg Online contact tijdens corona groeit 

Steeds meer senioren zijn online, ook degenen die eerder niet wilden of durfden. De belangrijkste reden is om in contact te blijven met familie en vrienden. Dit blijkt uit een peiling van ouderenbond ANBO. Meer over dit onderzoek lees je hier.

Drs. J. (José) van Berkum/06 13883560 / j.vanberkum@planet.nl / LinkedIn

Wat kunnen we van je leren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s