ANCIANO: tijd voor consultatiebureau voor senioren?

     ANCIANO Kort nieuws over wonen, welzijn & technologie van senioren
agingface2aangepast ANCIANO  wil bijdragen aan een zelfstandig, veilig en plezierig leven voor ouderen. Technologie speelt daarin een rol. Daarom berichten wij regelmatig over mooie voorbeelden, rapporten,  inspirerende initiatieven en ontwikkelingen.

 ANCIANO is een uitgave van Van Berkum Communicatie.  

Actiz witboek-bij-25p AOW enige zekerheid voor ouderen

Zorg, wonen en ouderen. Een actuele en explosieve combinatie. Behalve de AOW is er niets gemeenschappelijks gepland of georganiseerd voor ouderen. Dat kan en moet anders. Hoe? Lees het witboek van ActiZ hierover.

ZIF-logo_RGB-70p Digitale stem van senioren belangrijk

De toegankelijkheid voor blinden, slechtzienden en laaggeletterden laat soms te wensen over, vertellen digitale ouderen desgevraagd aan het Zorg Innovatie Forum. Nederlandse senioren weten steeds beter wat ze missen en wensen op digitaal gebied. Wat dat is, lees je hier.

online-meeting-klein-50p Delen met zorgverleners belangrijk

Door de coronacrisis is het een beetje op de achtergrond gebleven, maar vanaf 1 juli heeft iedereen recht op online inzage van zijn patiëntendossier. Lees waarom een huisarts en patiënten dit belangrijk vinden.

damesteam Heracles-25p ‘Iedereen is hier gelijk’

Hoezo niet meer sporten als je wat ouder bent? In Almelo zijn er niet alleen voetballende OldStars , maar ook doen ze aan rugby, tennis, handbal. Hoe ze dat aanpakken, en hoe het bevalt, lees je hier .

Tina van Bruggencate-bij-35p Sociale technologie verrijkt leven van ouderen

Onafhankelijkheid, verbondenheid en wederkerigheid zijn belangrijk voor ouderen. Betekenisvol zijn en blijven, ondanks pensioen of ziekte. Wat kan sociale technologie hierin betekenen? Lees hier over het onderzoek van Tina ten Bruggencate, die hierop promoveert aan Tilburg University.

Van Berkum Communicatie / 06 13883560 / j.vanberkum@planet.nl / http://www.vbcom.nl
 

Wat kunnen we van je leren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s