ANCIANO: ‘IK BEN OUD’

ANCIANOKort nieuws over wonen, welzijn & technologie van senioren
Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is vitaliteit-ontmoet-kwetsbaarheid-voor-anciano.jpgANCIANO  wil bijdragen aan een zelfstandig, veilig en plezierig leven voor ouderen. Technologie speelt daarin een rol. Daarom berichten wij regelmatig over mooie voorbeelden, rapporten,  inspirerende initiatieven en ontwikkelingen.  
Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is foto-bij-artikel-virtuele-thuiszorg-katwijk-bijges-350.jpgInnovaties vullen vertrouwde thuiszorg aan  

Thuiszorgorganisatie Curadomi Katwijk wil haar cliënten meer zelfstandigheid én meer sociaal contact geven. Hoe? Met sensoren en beeldbellen, als aanvulling op de zorg. Deze slimme sensoren maken ook veilig thuis wonen met dementie mogelijk.
Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is tai-chi-exercise-park-bijgesneden-300.jpgBeweging: medicijn zonder bijwerkingen  

Beweging is een levenselixer voor ouderen. Op de Shetlandeilanden schrijven artsen strandwandelingen voor als preventieve behandeling. In Japan en China is tai chi populair en Barcelona heeft speeltuinen voor senioren. Hoe anciano’s hierin ‘spelen’ zie je hier.
Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is anja-meulenbelt-bijges.jpgIk ben oud  

Zo begint de brief van Anja Meulenbelt, schrijfster van ‘De schaamte voorbij’. Als kopstuk van de tweede feministische golf stond ze op de barricaden. Nu roept ze ouderen op te protesteren tegen de manier waarop de samenleving hen behandelt. Lees hier de hele brief
Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is huis-van-het-heden-bijges.jpgHuis van het Heden in Friesland  

Valdetectie, een sta op stoel, een in hoogte verstelbare keuken. Ze zorgen voor comfortabel en veilig wonen. En ze zijn gewoon te koop, soms gewoon in de bouwmarkt. Kijk hier voor technische snufjes die het leven thuis gemakkelijker maken.
Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is familiehuis-700x467-1.jpgWoondromen van ouderen  

Het overgrote deel van de huidige 65+- ers woont zelfstandig. Hoe zien ze hun toekomst? Blijven ze wonen waar ze wonen, eventueel met aanpassingen of verhuizen ze liever? En hoe zit het met de combinatie wonen en zorg? Seniorenorganisatie KBO-PCOB onderzocht het.
 Van Berkum Communicatie / 06 13883560 / j.vanberkum@planet.nl / www.vbcom.nl   

Wat kunnen we van je leren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s