ANCIANO: Communiceren in crisistijd

de-uil-een-symbool-van-wijsheid-23113810-1 ANCIANO  wil bijdragen aan een zelfstandig, veilig en plezierig leven voor senioren. Technologie speelt daarin een rol. Daarom berichten wij regelmatig over mooie voorbeelden, rapporten,  inspirerende initiatieven en ontwikkelingen. 

ANCIANO is een uitgave van Van Berkum Communicatie.  

coronacrisiscommunicatie-bijges-350 Crisiscommunicatie door verpleeghuizen: doen en laten

Goede communicatie is altijd belangrijk, en zeker tijdens een crisis. Hoe communiceer je in deze coronatijd als verpleeghuis richting personeel, bewoners, familieleden, vrijwilligers, de pers? Lees hier alles over crisiscommunicatie.

Ommetje maken-bijges-250 Een ommetje maken helpt tegen stress

Samen sporten is gezond en gezellig. Helaas moeten we nu even thuis blijven zitten, en dat doet niemand goed. Alleen of samen wandelen kan gelukkig wel. En dan is een ommetje maken heel heilzaam, vertelt Erik Scherder in dit filmpje.

puzzelstukjes1 Alle puzzelstukjes op één plaats

‘De derde levensfase’ heet het tegenwoordig, de tijd na je werkzame leven. Gemiddeld een redelijk lange periode waarin nog veel kan. Een cursus, reizen, mantelzorg, vrijwilligerswerk, een tuintje, verhuizen. Dat betekent vooral puzzelen. Lees over deze puzzelstukjes in de blog.

zorg op afstand-bijges-350 Thuis kan het ook. Campagne over zorg-op-afstand

Beeldbellen met een zorgverlener of zelf thuis waarden meten is door corona toegenomen. En dat bevalt, voor zowel patiënt als zorgverlener. Patiëntenfederatie Nederland is een campagne gestart om patiënten te stimuleren vaker aan hun arts hierom te vragen. Lees er hier meer over.

margo van kemenade-350 Robottechnologie brengt menselijkheid terug

Het gebruik van robottechnologie kan de menselijkheid terugbrengen in de zorg, concludeert Margo van Kemenade. In haar proefschrift ‘Moral Concerns of Caregivers about Social Robots in Eldercare’ onderbouwt zij deze bewering. Lees hier meer over haar promotieonderzoek.

Van Berkum Communicatie / 06 13883560 / j.vanberkum@planet.nl / www.vbcom.nl

2 Reacties op “ANCIANO: Communiceren in crisistijd

    • Dank voor je reactie. Mocht je zelf nog onderwerpen hebben, dan hoor ik dat graag! Zat er nog wat bij dat eventueel, omgewerkt, ook interessant is voor het wijkblad? groet, José

      Like

Wat kunnen we van je leren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s