ANCIANO: Waar moeten opa en oma wonen?

ANCIANO Kort nieuws over wonen, welzijn & technologie van senioren
oude-mensen-250 ANCIANO wil bijdragen aan een zelfstandig, veilig en plezierig leven voor ouderen. Technologie speelt daarin een rol. Daarom berichten wij regelmatig over mooie voorbeelden, rapporten,  inspirerende initiatieven en ontwikkelingen. ANCIANO is een uitgave van Van Berkum Communicatie.  
Tante Co-bijges-25p Tante Co is benieuwd!

Informeren we u voldoende over corona? Welke muziek vindt u leuk? Eigenlijk kan tante Co van alles vragen aan bewoners van een verpleeghuis. Het helpt bestuurders en cliëntenraad om bewoners meer te betrekken. Kijk en luister hier hoe senioren echt een stem krijgen.

Technotheek den haag-25p Kringloop, buurthuis en Technotheek in één 

Een keer een sociale robot op proef mee naar huis? Of personenalarmering? Eerst kijken en uitproberen, en dan eventueel kopen. Dat kan bij de Technotheek, een sociale uitleenservice van technologie in Den Haag. Lees er hier meer over.

coded-bias-1 ‘Who owns the f***** code!’ 

Grote Amerikaanse techbedrijven zoals Google of Facebook weten dankzij hun algoritmes (te)veel van ons. Hun (onbewuste) vooroordelen zitten nu in de vorm van big data in de computer, onzichtbaar, oncontroleerbaar. Lees hier de blog over de gevolgen.

ballerina-bijges-15p Stervende zwaan in rolstoel

De video van Marta Gonzalez, met alzheimer, ging viral. Vanuit haar rolstoel bewoog ze mee op muziek uit Het Zwanenmeer. Het blijkt toch wat anders te liggen. Wat blijft is de bijzondere invloed van muziek op mensen met dementie. Hoe dat werkt, lees je hier.

De Greven Almelo-bijges-25p  Waar moeten opa en oma wonen? 

Er zijn steeds meer woonvormen voor de groeiende groep senioren, maar een lange-termijn woonzorgvisie blijft hard nodig. Gemeentes spelen hierin een belangrijke rol, maar welke rol is dat? En waar kun je als oudere het beste wonen? Lees hier het rapport.

Van Berkum Communicatie / 06 13883560 / j.vanberkum@planet.nl / www.vbcom.nl

Wat kunnen we van je leren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s