ANCIANO: Politiek bekent kleur

 ANCIANO

kort nieuws over welzijn, wonen & technologie van senioren

nr. 76, oktober 2021

De-kunst-van-het-ouder-worden-therapeuticum-Haarlem-bijges

 ANCIANO  wil bijdragen aan een zelfstandig, veilig en plezierig leven van senioren. Technologie speelt daarin een rol. Daarom berichten wij regelmatig over mooie voorbeelden, rapporten,  inspirerende initiatieven en ontwikkelingen. 

coronapaspoort-300

Coronapas draagt bij aan digitale uitsluiting

Een grote groep ouderen valt buiten de boot nu de maatschappij weer open gaan. De digitale coronapas is té ingewikkeld voor hen. Ook veel laaggeletterden, migranten en mensen met een beperking gaan niet profiteren van de mogelijkheid. Waarom dat is, lees je hier.

verkiezingen

Politiek bekent kleur over digitalisering

Digitalisering is een veelkoppig monster: algoritmes, big data, privacy, digitale zorg. Maar wat beloven politieke partijen als het gaat om alledaagse zaken, waar niet-digivaardige mensen mee worstelen? Wat kunnen zij van de politiek verwachten? Lees meer hierover in de blog.

Qwiek Oostenrijk

Huisbioscoop geeft rust

In je eigen kamer kijken naar kabbelende beekjes, spelende dieren of prachtig koraal is rustgevend. Zeker voor ouderen die angstig, onrustig of verdrietig zijn. In verpleeghuizen zetten ze deze ‘huisbioscoop’ dan ook in. En het werkt. Meer over deze technologie lees je hier.

LVGO-bijges

Gemeenschappelijk wonen voor ouderen herondekt

Laat senioren zélf vorm en inhoud geven aan hun woonconcepten, betoogt de voorzitter van LVGO, gemeenschappelijk wonen voor 50+. Geef 50-plussers zélf de tools, en je krijgt in de overspannen woningmarkt minder lucht- en zandkastelen. Haar oproep lees je hier.

Tafel van tien-25p

Tafel van Tien over duurzaamheid

Ouderen vinden duurzaamheid heel belangrijk, blijkt uit een peiling van KBO-PCOB onder 1300 leden. En vooral: ze leven er al naar. Tegelijkertijd heeft niet iedere senior het geld op de plank liggen om het eigen huis te verduurzamen. Meer over deze peiling lees je hier.

 

Van Berkum Communicatie / 06 13883560 / j.vanberkum@planet.nl /  Facebook: Anciano | Facebook of  José van Berkum | LinkedIn

Wat kunnen we van je leren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s