ANCIANO: OK Boomer!

ANCIANO kort nieuws over welzijn, wonen & technologie van senioren
vitaliteit ontmoet kwetsbaarheid  ANCIANO  wil bijdragen aan een zelfstandig, veilig en plezierig leven van senioren. Technologie speelt daarin een rol. Daarom berichten wij regelmatig over mooie voorbeelden, rapporten,  inspirerende initiatieven en ontwikkelingen.
AARP-filmpje-bijges-50p Wat is oud? 

Ze schuifelen, hebben geen uithoudingsvermogen, zijn traag. Zomaar wat beelden die millennials over ouderen hebben. Klopt hun beeld? En verandert dat bij een ‘echte’ kennismaking? De AARP, Amerikaanse belangenbehartiger voor 50-plussers, laat dat hier zien.

marcel olde rikkert-bijges-20p 90 Jaar is het nieuwe normaal

Er jonger uitzien dan je kalenderleeftijd is een aanwijzing dat je langer leeft en gezonder ouder wordt. Wat is het dubbele succes van veroudering en hoe bereid je je daar op voor? Lees en luister naar wat hoogleraar geriatrie Marcel Olde Rikkert hierover adviseert.

stereotypen ouderen Eenzaamheidsindustrie draait overuren

Als je oud bent, ben je eenzaam. Toch? Het is één van de vooroordelen over ouderen. Deze framing klopt niet en is zelfs schadelijk.  Eenzaamheids-interventies die eenzaamheid moeten tegengaan, werken bovendien niet. Hoe kan het dan wel? De blog hierover lees je hier.

de derde levensfase-AANGEPAST Anders denken over vergrijzing 

Wat doen we met ‘de’ ouderen? Zolang iedereen met een bepaalde leeftijd op één hoop wordt gegooid, gaat er niets veranderen. Terwijl er juist behoefte is om op een fundamenteel anderen manier te kijken naar senioren. Hoe dat kan, lees je hier.

ok boomer OK Boomer!  

Leeftijdsdiscriminatie lijkt ingebakken in onze cultuur en treft vooral ouderen. Deze beeldvorming is wereldwijd een probleem en de Wereldgezondheids-organisatie WHO is daarom in 2021 een wereldwijde campagne tegen ageïsm gestart. Lees hier meer over.

Van Berkum Communicatie / 06 13883560 / j.vanberkum@planet.nl /  Facebook: Anciano | Facebook of  José van Berkum | LinkedIn

Wat kunnen we van je leren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s