ANCIANO: Leeftijdsloze passie

ANCIANO kort nieuws over welzijn, wonen & technologie van senioren
vitaliteit ontmoet kwetsbaarheid  ANCIANO  wil bijdragen aan een zelfstandig, veilig en plezierig leven van senioren. Technologie speelt daarin een rol. Daarom berichten wij regelmatig over mooie voorbeelden, rapporten,  inspirerende initiatieven en ontwikkelingen.
vasco-translator-Bravis-ziekenhuis-570x360-bijges-35p Digitale tolk spreekt alle talen

Wat als er op de spoedeisende hulp (SEH) iemand binnenkomt die geen of nauwelijks Nederlands spreekt? Hoe help je dan? Met handen en voeten lukt het meestal wel, maar de kans op miscommunicatie is groot. De digitale tolk biedt dan uitkomst. Kijk hier hoe het werkt.

Dolly Dots-bijges-35p Leeftijdsloze liefde voor muziek  

Golden Earring, de Dolly Dots, Jan Rot, Loïs Lane, Alquin. In hun jonge jaren waren ze succesvol en veroverden de wereld. Hoe gaat het nu met deze gepassioneerde muzikanten, hoe gaan ze om met ouder worden? Kijk en beluister het in de documentaire ‘Tot de laatste snik?!

Hup in de benen-bijges-350 Valpreventie: hup, in de benen!  

De meeste ongelukken gebeuren in huis: je struikelt, glijdt uit. Het gebeurt veel ouderen door problemen met de balans. Maar wie regelmatig wandelt en spier- en balansoefeningen doet, voorkomt valongelukken. Dat geldt ook voor kleine aanpassingen in huis. Welke dat zijn, lees je in de blog.

anbo-slim-wonen-alexa-bijges-350 Praten tegen apparaten

‘Google, heb je een recept met kip?’ Steeds meer senioren maken gebruik van een spraakassistent. In een jaar tijd is het aantal oudere gebruikers bijna verdubbeld, blijkt uit onderzoek. Waarom praten tegen apparaten handig is, lees je hier. Twijfels? Kijk dan hier.

System,Hacked,Alert,After,Cyber,Attack,On,Computer,Network.,Cybersecurity Angst voor klikken op links 

Waar zijn 75-plussers bang voor? Voor oorlog, dementie, eenzaamheid, gezondheidsproblemen? Ook. Maar de grootste angst is om gehackt te worden of op een verkeerde link te klikken, blijkt uit onderzoek van KBO-PCOB.  Hoe digitale oplichting en fraude eruit zien, lees je hier.

Van Berkum Communicatie / 06 13883560 / j.vanberkum@planet.nl /  Facebook: Anciano | Facebook of  José van Berkum | LinkedIn

Wat kunnen we van je leren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s