ANCIANO: ‘Iedereen is zo aardig hier’

ANCIANO kort nieuws over welzijn, wonen & technologie van senioren
vitaliteit ontmoet kwetsbaarheid ANCIANO  wil bijdragen aan een zelfstandig, veilig en plezierig leven van senioren. Technologie speelt daarin een rol. Daarom berichten wij regelmatig over mooie voorbeelden, rapporten,  inspirerende initiatieven en ontwikkelingen.
turkse vrouwen Eigen cultuur belangrijk voor oudere migranten

Oudere migranten blijven het liefst thuis wonen. Als ze moeten verhuizen, dan naar een woongemeenschap of gelijkvloerse seniorenwoning. Een verpleeghuis zonder aandacht voor hun cultuur jaagt schrik aan, blijkt uit onderzoek. Steeds meer lokale initiatieven houden hier rekening mee, zoals in Almelo.

IZI-Den-haag-25p Langer thuis wonen met slimme snufjes 

Gebruik van technologie in huis doet ouderen goed, hun welzijn neemt toe. Senioren staan open voor de mogelijkheden ervan, maar goede uitleg en ondersteuning is essentieel, leert Nederlands onderzoek

Welke slimme hulpmiddelen er allemaal al zijn, bekijk je hier.

De Greven blog ‘Iedereen is zo aardig hier ‘

Mijn schoonvader woonde de laatste jaren van zijn lange leven is een appartementencomplex met zorgwoningen. Een ruim appartement met technologie, 24/7 zorg en gezamenlijke activiteiten verzachtten het vertrek uit eigen huis en tuin. De blog hierover lees je hier.

taskforce wonen en zorg-bijges-40p Wonen, welzijn en zorg samen om tafel 

Zo lang mogelijk zelfstandig wonen. Woonvormen met voldoende zorg. Dat willen senioren, en dat wil de overheid. Alleen: wie neemt de regie, zorgt ervoor dat schotten tussen wonen en zorg verdwijnen? Dat dat moet én kan, leert de gemeente Nieuwegein. Over hun aanpak lees je hier.

senioren en wonen-350 Hoe wil je wonen als je oud(er) bent?

De meest ideale woning om oud in te worden is de eigen woning – wel aangepast – of een gelijkvloers appartement. Ook noemen senioren woonvormen die er nu nog nauwelijks zijn, namelijk wonen met zorg en/of gelijkgestemden. Meer weten? Lees het woonwensenonderzoek van KBO-PCOB.

Van Berkum Communicatie / 06 13883560 / j.vanberkum@planet.nl /  Facebook: Anciano | Facebook of  José van Berkum | LinkedIn

Wat kunnen we van je leren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s