ANCIANO: ‘Alle ouderen binnen de boot’

vitaliteit ontmoet kwetsbaarheid ANCIANO  wil bijdragen aan een zelfstandig, veilig en plezierig leven van senioren. Technologie speelt daarin een rol. Daarom berichten wij regelmatig over mooie voorbeelden, rapporten,  inspirerende initiatieven en ontwikkelingen.
Wozo-tekening-400-aangepast-40p ‘Alle ouderen binnen de boot’  

Zelf als het kan, thuis als het kan, technologie als het kan. Conny Helder, minister van Langdurige Zorg en Sport heeft het nieuwe programma voor de toekomst van de ouderenzorg gepresenteerd: Wonen, Ondersteuning en Zorg voor Ouderen (WOZO). Minister Helder licht het toe in deze video.

seniorencoalitie-bijges-aangepast-40p Geduldig papier versus weerbarstige praktijk

Hoe denken senioren over de nieuwe plannen van minister Helder? De Seniorencoalitie kan zich vinden in de toekomstvisie. Tegelijkertijd zijn er vragen. Over welzijnsvoorzieningen in de wijk, digitale oplossingen en voldoende intensieve zorgplekken. Meer over deze punten lees je hier.

egeltje Egeltjesgedrag pijnlijk voor ouderen  

Verpleeghuiszorg bij de oudere thuis, niet per se in een verpleeghuis. Met aanpassingen aan de woning, technologie en andere financiering moet dat mogelijk zijn. Dat betekent wel anders denken en doen, zonder egeltjesgedrag. Wat dat is, lees je hier.

vereniging eigen huis-350 Je huis een thuis, nu en later

Je bent ouder, hebt een koophuis en denkt na over je toekomst. Hoe zie je die voor je? Ruim 82.000 huiseigenaren van 55 jaar en ouder vulden de vragenlijst van de Vereniging Eigen Huis over hun woonwensen en -behoeften in. De bevindingen lees je hier.

zorgzame wijken-350-bijges Langer thuis in de zorgzame wijk

De eigen buurt is belangrijk voor senioren. Want in je wijk ben je thuis, daar heb je sociale contacten. Wat heeft dat voor consequenties voor de woonzorgopgave voor de toekomst?  Op het congres ‘Thuis in de wijk’ ging het daarover. Lees hier het verslag of bekijk de video-impressie.

Van Berkum Communicatie / 06 13883560 / j.vanberkum@planet.nl /  Facebook: Anciano | Facebook of  José van Berkum | LinkedIn

Wat kunnen we van je leren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s