ANCIANO: Leven stopt niet met diagnose dementie

ANCIANO kort nieuws over wonen, welzijn, & technologie van senioren
DemenTalent1-bijg-50p DemenTalent: talentvolle vrijwilliger met dementie

Ze hebben zelf dementie en vinden dagbesteding en bejegening vaak te betuttelend.  Dienstbaar zijn als vrijwilliger doet mensen met dementie goed vinden de oprichters van DemenTalent.  ‘Kijk naar wat wij kunnen, en niet naar onze beperkingen’. Lees hier meer over DemenTalent.

Tessa en Arie-350 ‘De muren praten niet, Tessa wel’

Arie (95) heeft veel steun aan Tessa, een sociale robot. ‘Ze helpt me het herinneren van mijn medicijnen, douchen, en om voldoende water te drinken’. Lees hier zijn verhaal. Ook helpt Tessa tegen de eenzaamheid van Will. Kijk hier het filmpje van Will en robot Tessa.

Mw. Janssen-bijg-25p-30p De wijkraad: ogen en oren in de wijk

In wijkgebouw de Bonte Hoef in Oss was onlangs een avond over dementie. Georganiseerd door de wijkraad en met vijf organisaties die ieder hun verhaal vertelden. Mooi initiatief, het blog hierover lees je hier

dementievriendelijk Veghel-bijg ‘Omdat hij het zelf niet meer zo goed weet…..’

Christie en Ton hebben beginnende dementie.  Hoe gaan ze er zelf mee om en hoe reageert hun omgeving? Dat zie je in het filmpje hier. Beide wonen in Veghel, een dementievriendelijke gemeente. Wat dat inhoudt, lees je hier.

mantelzorg migranten-bijg-30p Informatie, praktische hulp en voorlichting belangrijk

Mensen met een Turkse, Marokkaanse of Surinaamse achtergrond hebben een grotere kans op dementie. Voor mantelzorgers is dat zwaar, ook omdat ze minder hulp van buitenaf inschakelen. Soms spelen de taal en andere cultuur een rol. Wat mantelzorgers nodig hebben, lees je hier

W. http://www.Zorgenvoormorgen.org/ M. 06 13883560 /  j.vanberkum@planet.nl /  FB: Anciano | Facebook of  José van Berkum | LinkedIn

Wat kunnen we van je leren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s