Analfabetisme extra barrière bij digitaal meedoen

Zorgen voor Morgen

sneeuwschuiven

Onderstaande blog heb ik in 2015 geschreven. Is er wezenlijk wat veranderd in de afgelopen zeven jaar? Zeker: er is een organisatie als Seniorweb bijvoorbeeld, voor de ‘gemiddelde’ oudere. Maar hoe staat het met oudere migranten die analfabeet zijn? En met mensen met een licht verstandelijke beperking? Wie het weet, mag het zeggen.


Analfabetisme extra barrière bij digitaal meedoen

Gemeentes kijken er nog steeds van weg: de groeiende groep burgers die het allemaal niet meer kan volgen. Waarvoor het leven te snel gaat en de digitalisering hen uitsluit van informatie en meedoen. Terwijl gemeenteswel vragen om zelfregie, zelfstandigheid.Natuurlijk hebben gemeentes veel voor hun kiezen gekregen. De overgang van de ABWZ naar de WMO, die gemeentes vraagt méér dan ooit te kijken naar kwetsbare burgers. En de Participatiewet waarover vandaag in de Volkrant een heel artikel stond.

Migranten & ICT

Voor veel ouderen, mensen met een (verstandelijke) beperking en laagopgeleiden is…

View original post 377 woorden meer

Wat kunnen we van je leren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s