ANCIANO: ‘Ik ben eigenlijk nooit echt kind geweest’

 
Gul ‘Ik ben eigenlijk nooit echt kind geweest’

Van jongs af aan is Gul Dolap-Yavuz er automatisch voor haar ouders geweest. Nu haar vader Alzheimer heeft, merkt ze dat dagbesteding niet gemakkelijk te vinden is.  ‘Er moeten meer mensen komen die zich bezighouden met cultuursensitieve zorg’. Haar gedachten als Turkse dochter en mantelzorger beluister en bekijk je hier.

knarrenhof-bijgesneden Niet afwachten, maar doen: Knarrenhofjes 

Wat gebeurt er op de woningmarkt voor senioren? Komen er meer woonvormen waar je terecht kunt? De Knarrenhofjes gaan nog steeds goed. Inmiddels is het zevende hofje geopend en staan er nog diverse in de planning. Wie er wonen en hoe dat bevalt, lees en bekijk je hier.

Tante Co-bijges-25p Tante Co geeft bewoners een stem 

Bewoners van een verpleeghuis kunnen bij tante Co hun mening kwijt. Over het eten, de activiteiten, de koekjes bij de koffie. Bestuurders en verzorgenden horen van tante Co wat er goed gaat, en wat veranderen kan. Waar een tante al niet goed voor is. Meer over deze digitale tante lees je in de blog.

Digitale-kloof-bijg-25p Digitaal bankieren vergroot digitale kloof  

De digitalisering van betaaldiensten maakt veel slachtoffers. 2,6 miljoen bankklanten kunnen niet mee, volgens het rapport van DNB. Het treft ouderen, mensen met een beperking, of mensen die Nederlandse taal niet machtig zijn. Belangen- en consumentenorganisaties reageren fel. Hun reacties lees je hier.

kenniscentrum sport en bewegen-bijg-15p Goed voorbeeld doet volgen: sportaanbod 60+

Sporten is belangrijk en het sportaanbod voor senioren – zowel fitte als met een chronische beperking – groeit. Het Universitair Sportcentrum in Nijmegen trekt met haar aanbod van 60+-lessen veel senioren. Waar je rekening mee kunt houden als aanbieder  is te lezen in dit overzicht.

W. www.Zorgenvoormorgen.org/ M. 06 13883560 /  j.vanberkum@planet.nl /  FB: Anciano | Facebook of  José van Berkum | LinkedIn

Wat kunnen we van je leren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s