ANCIANO: Nederland ‘koploper zitten’ in Europa

   
   
Grace and Frankie-bijg-40p Ook op TV bestaat leven na je zestigste  

Vooral senioren kijken televisie en makers van programma’s weten dat. Het levert steeds meer herkenbare TV op, met glans- en hoofdrollen van oudere acteurs. Zoals ‘Het geheime leven van Hendrik Groen’, ‘Grace and Frankie’ en ‘The Kominsky Method’. De thema’s zijn universeel: vriendschap, werk, liefde, seks en ouder worden. Meer hierover lees je hier.

Prettig oud worden. Preventie = het nieuwe normaal

Hoe kunnen we onze derde levensfase zo plezierig mogelijk doorbrengen? Door er in ieder geval op tijd over beginnen na te denken. De Raad van Ouderen ziet preventie als het nieuwe normaal, waarin iedereen een rol speelt. Ouderen zelf, organisaties en bedrijven. Lees het advies over preventie hier.

T-Huiz Oss-bijg-70p Rolls Royce onder de rolstoelen

Er komen steeds meer hulpmiddelen voor senioren die het leven comfortabel en veilig maken. Zoals de Rolls Royce onder de rolstoelen, een combinatie van rolstoel en rollator inéén.  In het T-Huiz in Oss is het te zien. Het technologiehuis is een samenwerkingsverband tussen BrabantZorg en BrabantWonen en de blog erover lees je hier.

Bewoner-TanteLouise-met-polsbandje-bijg-40p Leven in vrijheid met dementie

‘O, dat is ook zielig, jij mag niet naar buiten’. Dementerende bewoners van Vissershaven van zorgorganisatie tanteLouise zijn inmiddels gewend aan hun polsbandje met GPS. Dat geeft hen de vrijheid om naar buiten te gaan, zonder het gevaar van dwalen. Wat de visie hierachter is en hoe die concreet uitwerkt, lees je hier.

alzheimer nederland-bijgewerkt Nederland ‘koploper zitten’ in Europa

Bewegen kan één op de tien voortijdige overlijdens voorkomen, volgens recent onderzoek. Minimaal 2,5 uur per week bewegen is nodig volgens de Beweegrichtlijnen van de Gezondheidsraad. Ook is te weinig bewegen de belangrijkste te voorkomen risicofactor van dementie.

Beweeg je voldoende? Doe hier de test van Alzheimer Nederland.

  W. www.Zorgenvoormorgen.org / M. 06 13883560 /  j.vanberkum@planet.nl /  FB: Anciano | Facebook of  José van Berkum | LinkedIn

Wat kunnen we van je leren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s