ANCIANO: Big five in de polder

 
MantelzorgNL-logo-25p Wie zorgt er voor de mantelzorger?

Wat is mantelzorg en is het verplicht? Is er een vergoeding en zijn reiskosten aftrekbaar? Antwoorden op MantelzorgNL kunnen je leven als mantelzorger ondersteunen. Dat geldt ook voor technologische hulpmiddelen, die verlichting kunnen geven. Welke dat zijn, lees je hier.

klussendienst Langer thuis met Klussendienst

Een Klussendienst kan het leven voor senioren nét was gemakkelijker maken. Met handige vrijwilligers die kleine klusjes in huis doen, zoals een rookmelder ophangen of een lekkende kraan repareren. Welzijnsorganisatie ONS welzijn doet het. Hoe ze dat organiseren en voor wie, lees je hier.

Krasse knarren-bijg-50p-bijg Naam ‘Knarrenhofje’ eerbetoon

De onlangs overleden Wim de Bie staat samen met Kees van Kooten als krasse knar in het collectieve geheugen gegrift. Bekijk hier een hilarische aflevering van hun gelijknamige programma. Zijn naam leeft ook voort in de Knarrenhofjes. Het eerste hofje stond in Zwolle. Lees hier het verhaal van mevrouw Halm uit 2018.

medisch toiletpas-bijg  www.iederewctelt.nl

Vanwege buik- en plasproblemen blijven veel mensen noodgedwongen thuis, want waar vind je zo snel een toilet als je moet? Wie die mensen zijn, zie je in dit filmpje

Met de Medisch Toiletpas kun je vaak wél terecht, ook bij niet-openbare toiletten. Want inmiddels zijn er veel winkeliers, gemeentes en kantoren die hun toiletten beschikbaar stellen. Meer hierover lees je hier.

mediawijsheid Big five: LinkedIn, Facebook, YouTube, Whatsapp, Instagram 

Volgens recent onderzoek stijgt het social mediagebruik nog steeds, ook in de oudere leeftijdsklassen. Hoe gebruik je zelf social media? Ontdek hier wat voor mediatype je bent. En hoor je steeds vaker over Snapchat, TikTok en twijfel je of je wel weet wat het is? Kom er hier achter wat je wel en niet weet over social media.

W. www.Zorgenvoormorgen.org / M. 06 13883560 /  j.vanberkum@planet.nl /  FB: Anciano | Facebook of  José van Berkum | LinkedIn

Wat kunnen we van je leren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s