ANCIANO: Turkse ouderen nauwelijks digitaal

ANCIANO  is de maandelijkse nieuwsbrief over ouderen en technologie. Wilt u de nieuwsbrief in uw mailbox? Mail naar: j.vanberkum@planet.nl                        
Levensverhaal-klein ANCIANO  wil bijdragen aan een zelfstandig, veilig en plezierig leven voor ouderen. Technologie speelt daarin een steeds grotere rol. Daarom berichten wij regelmatig over mooie voorbeelden, rapporten,  inspirerende initiatieven en ontwikkelingen.

 ANCIANO is een uitgave van José van Berkum 

Palette-klein Palette = samen plezier beleven  

Voor senioren is privacy op internet erg belangrijk. En behalve online ontmoeten senioren leeftijdgenoten ook graag persoonlijk, bij voorkeur in de eigen stad of buurt. Daarom wordt Palette ontwikkeld, samen met ouderen, ook zonder computerervaring. Wat dit project inhoudt, leest u hier.

begoniawebsite Expeditie Begonia: op ontdekkingstocht langs woonvormen  

Bijna 700 mensen gingen op ontdekkingsreis langs ruim 50 verschillende woonzorgprojecten in de Rijtuigenloods in Amersfoort. Expeditie Begonia is opgezet om meer variatie in wonen, welzijn en zorg te stimuleren. Een impressie van de dag vindt u hier.

turkse vrouwen Turkse ouderen nauwelijks digitaal 

De grote groep Turkse gastarbeiders uit de jaren zestig is inmiddels aardig op leeftijd. Hoe houden zij zich staande in de digitale wereld? Informatie over deze groep ouderen en hun internetgebruik is nauwelijks te vinden. Waarom dat is, leest u in dit blog.

sun city poms-50p Wachtlijst voor Sun City Poms 

Cheerleaders. Het is Amerikaans, erg Amerikaans. De Sun City Poms zijn met een gemiddelde leeftijd van 70 jaar de oudste cheerleaders en majorettes ter wereld. Benieuwd naar hoe dat eruit ziet? Bekijk hier het filmpje met de dames.

eHealthengelduivel-40p ‘EHealth? Is dat Grieks of zo?’ 

Bijna driekwart van de KBO-PCOB senioren (55+) weet niet goed wat eHealth is. Toch lukte het Diane Klok om een aantal ouderen te vinden die gebruikmaken van beeldbellen of e-monitoring. Ze studeerde er onlangs op af. Bekijk haar presentatie hier.

Drs. J. (José) van Berkum/ m: 06 13883560 /  e-mail: j.vanberkum@planet.nl/

José van Berkum | LinkedIn/Anciano | Facebook

Wat kunnen we van je leren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s