ANCIANO: Van boter naar (digi) buurten

 

uilANCIANO  wil bijdragen aan een zelfstandig, veilig en plezierig leven voor ouderen. Technologie speelt daarin een rol. Daarom berichten we regelmatig over mooie voorbeelden, rapporten,  inspirerende initiatieven en ontwikkelingen.
ANCIANO is een uitgave van Van Berkum Communicatie, http://www.vbcom.nl 
sea hero quest-bijgesnedenSpelen van game signaleert vroege Alzheimer  

Afname van ruimtelijk inzicht is een vroeg symptoom van dementie, nog vóór geheugenverlies. De manier van navigeren, je weg vinden, tijdens het spelen van de game Sea Hero Quest blijkt een voorspeller te zijn van deze ziekte.  Kijk hier voor een korte film over dit project.
posh-club-flier-211x300-bijgesneden‘Everybody here treats you so well’  

High tea in The Ritz, why not? Ook Engeland kent veel ouderen die graag af en toe anderen ontmoeten, het liefst in een ongedwongen en feestelijke sfeer. Dat lukt heel goed met het project the Posh Club. Wat bezoekers van dit initiatief vinden, ziet u in het filmpje.
liesbeth kan het niet meer volgen richtingwijzer-bijgesVan boter naar (digi) buurten  

Op een gezellige en ontspannen manier digitale kennis en vaardigheden  leren: dat kan bij Stichting DigiBuurt in Oss.
Dit vrijwilligersinitiatief is al jarenlang succesvol. Wilt u weten hoe ze dit succes hebben opgebouwd, lees dan hier het blog.
Raad van OuderenPraten mét ouderen in plaats van óver  

‘Hé, dit is mooi, dit is het!’ De pas opgerichte Raad van Ouderen adviseert het ministerie van VWS, onder andere over de aanstaande imagocampagne ‘De waarde van ouder worden’. De Raad schreef hierover een brief. Hoe hun adviezen hebben uitgepakt, bekijkt u hier.
Margriet Pol-bijgensdenSensoren in huis tegen valangst  

In Nederland breken jaarlijks ongeveer 15.000 ouderen hun heup. Valangst bemoeilijkt herstel thuis. Bewegingssensoren plus coaching zorgen voor sneller herstel, blijkt uit promotieonderzoek van Margriet Pol.
 

Wat kunnen we van je leren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s