ANCIANO: hoge nood kluistert ouderen aan huis

ANCIANO wil bijdragen aan een zelfstandig, veilig en plezierig leven voor senioren. Technologie speelt daarin ook een rol.

Daarom berichten wij regelmatig over mooie voorbeelden, rapporten, inspirerende initiatieven en ontwikkelingen. 

ANCIANO is een uitgave van Van Berkum Communicatie (www.vbcom.nl).  Kijk ook op Twitter (@Josevanberkum), LI of  Facebook (Van Berkum Communicatie). Tel.:  0613883560

 

Robothond of – kat verrijkt leven 

Een robotkat of robothond kan hetzelfde betekenen voor mensen met dementie als een echte kat of hond. Mensen weten wel dat het geen echt beest is, maar dat maakt niet uit. Behalve in het verpleeghuis kan een robothond ook thuis gehouden worden.

‘I just want a couple of bread rolls!’

Bakkers, slagers, supermarkten: ze zijn er gelukkig nog volop. Je kunt er gewoon een brood bestellen. Of niet? Wat gebeurt er als digitale gebruiken ook de analoge wereld binnendringen? Kijk hoe dat eruit ziet in dit hilarische filmpje.

Hoge nood kluistert ouderen aan huis 

Als je gaat winkelen, kun je bij een winkel of restaurant naar binnen om even naar het toilet te gaan. Maar wat als je achter een rollator loopt, of vaak en plotseling moet? Dan blijf je maar liever thuis. Of kan het anders? Lees hier de blog.

Aartsbisschop zegent huiskamer Yauno  

Syrisch Orthodoxe ouderen in Twente hebben sinds kort hun eigen huiskamer. Daar kunnen ze zonder taalbarrières of taboes hun dag doorbrengen. Vooral voor mensen met dementie is de huiskamer een welkome aanvulling. Lees hier meer over dit bijzondere initiatief.

(Digitale) technologie werkt alleen met ondersteuning  

Kan technologie bijdragen aan gezond ouder worden? De gemeente Den Haag, als seniorvriendelijke stad, onderzocht dit binnen het iZi-project (spreek uit: easy) Gezond Lang Thuis. Technologie kan bijdragen aan (fysieke) kwaliteit van leven, luidt de conclusie. Maar alleen onder bepaalde voorwaarden. Welke dat zijn, lees je hier.

Wat kunnen we van je leren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s