ANCIANO: wijs en eenzaam gaan niet samen

ANCIANO wil bijdragen aan een zelfstandig, veilig en plezierig leven voor ouderen. Technologie speelt daarin een rol. Daarom berichten wij regelmatig over mooie voorbeelden, rapporten, inspirerende initiatieven en ontwikkelingen.

 ANCIANO is een uitgave van Van Berkum Communicatie.

‘Bewoners genieten er heel erg van’

Een wandeling door een bos, een concert van André Rieu, kleurige vissen of vlinders. Kamervullende visuele projecties geven afleiding, en nemen onrust weg. Voor zowel ouderen met dementie als met niet- begrepen gedrag werkt de Qwiek-up! ontspannend.

De derde levensfase: het geschenk van de eeuw?

Zijn ouderen het nieuwe blik vrijwilligers dat opengetrokken moet worden? Of voeg je wat toe door actief burgerschap van senioren te stimuleren in de zogenaamde ‘derde levensfase’? Lees hier het rapport of bekijk de uitzending hierover.

‘Ik zit de hele dag maar op de bank’ 

Ze is ‘te goed’ voor een verpleeghuis, maar met haar 90 jaar niet meer echt in staat om te doen wat ze deed. Bovendien wordt ze steeds vergeetachtiger. En dan? Lees hier de blog over mevrouw Janssen.

Wonen en zorg in vergrijzend Drenthe

Bij gemeentes is het nog niet urgent: het bouwen of aanpassen van woningen voor senioren. Terwijl het huis vaak te groot wordt en doorstroming stokt. Alternatieve woonvormen lijken de oplossing. Inspiratie uit vergrijzend Drenthe nodig? Klik dan hier.

Sociale relaties en wijsheid beschermen tegen eenzaamheid  

Wie gezond en gelukkig oud wil worden, moet investeren in relaties, blijkt uit onderzoek. Ook blijken wijze mensen niet eenzaam te zijn. Maar kun je leren wijs te zijn? Ja! Nieuwe mentale gewoontes zijn aan te leren, ook op latere leeftijd.

Wat kunnen we van je leren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s