ANCIANO: Meer snuffelplekken s.v.p.

ANCIANO kort nieuws over welzijn, wonen & technologie van senioren
oude-mensen-250 ANCIANO  wil bijdragen aan een zelfstandig, veilig en plezierig leven van senioren. Technologie speelt daarin een rol. Daarom berichten wij regelmatig over mooie voorbeelden, rapporten,  inspirerende initiatieven en ontwikkelingen. 
Oldstars-bijgesneden Nog even wachten…..

Het sportinitiatief de OldStars maakte met walking football een vliegende start. Omdat samen sporten gezond, gezellig en sociaal is, zeker voor senioren. De nieuwste loot aan de seniorensportstam is GoldenSports, voor 55-plussers. Meer informatie vind je hier.

Check-6-_Helemaal_Lezen-406x325 Is dat echt zo? Over fakenieuws en bubbels

Kattenliefhebbers komen al snel in een kattenfilterbubbel. En die bubbel geldt eigenlijk voor ieder onderwerp, ook voor corona. Herken je je eigen bubbel? Twijfel je wel eens of een bericht echt is? Herken je nepnieuws? Beantwoord deze vragen voor jezelf door meer te lezen over echt- en nepnieuws

Age-Friendly-City-40p Meer ‘snuffelplekken’ gewenst

Wat vinden Haagse senioren van hun stad? De gemeente Den Haag is sinds 2015 officieel seniorvriendelijke stad, dus vriendelijk voor senioren. Dat kan op veel manieren. Is de gemeente erin geslaagd? Het werd onderzocht. De meningen van Haagse senioren die meededen met dit onderzoek, lees je hier.

Meer-dan-een-huis-bijges-300 Er moet wel wat te kiezen zijn

 Het maakt niet uit of je het aan jongeren of senioren vraagt, volgens Yvonne Witter. Betaalbaar wonen, in de buurt van voorzieningen, een veilige wijk, dát zijn de woonwensen. Voor senioren komt de woonomgeving daar nog bij. En er moet natuurlijk wat te kiezen zijn. Luister hier naar de podcast.

foto-traplift740x420 Traplift voorkomt opname in verpleeghuis

Ouderen die in een toegankelijk huis wonen, hebben een kleinere kans om eerder in een verpleeghuis terecht te komen. Dit effect loopt op met de leeftijd. Het klinkt heel logisch, maar het blijkt nu ook uit grootschalig empirisch onderzoek.

Van Berkum Communicatie / 06 13883560 / j.vanberkum@planet.nl /

Wat kunnen we van je leren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s