ANCIANO: Geluk is vaak van rubber

ANCIANO kort nieuws over welzijn, wonen & technologie van senioren

nr. 78, december 2021

vitaliteit ontmoet kwetsbaarheid ANCIANO  wil bijdragen aan een zelfstandig, veilig en plezierig leven van senioren. Technologie speelt daarin een rol. Daarom berichten wij regelmatig over mooie voorbeelden, rapporten,  inspirerende initiatieven en ontwikkelingen.
David van Bodegom-350-40p Vitaal ouder worden door spelen 

Het nieuwe normaal lijkt er één van inactiviteit, overgewicht en ouderdomskwalen. De leefomgeving speelt daarin een belangrijke rol. Kijk daarom vooral dáár naar, en de gevolgen op populatieniveau, betoogt David van Bodegom. Kijk en luister naar zijn oratie. Of lees de inhoud hier.

willeke alberti-350-40p De waarde van ouder worden

De jonge Willeke Alberti, met naast haar Willeke nu. Het verschil: de onzekerheid van vroeger is verdwenen. Zelfvertrouwen is ervoor in de plaats gekomen: dat is het mooie van ouder worden. Kijk het filmpje hier.

anna zorgt voor appeltaart-bijges-paars-30p Anna zorgt voor appeltaart

Hoe ziet het voorland van senioren er uit in 2035, als de huidige zestigers in de positie komen van hun ouders? In 2015 verscheen een ‘verhaal’ dat bedoeld was om het gesprek hierover te stimuleren. Hoe staan we er nu voor en is dit de richting? Lees de blog en oordeel zelf.

Wetenschap-havermoutpap-bijges-350-40p Geluk is vaak van rubber

Koop geen spullen, maar Ervaringen. Koop Tijd. Of Geef. Zomaar – nee, niet zomaar, want gestoeld op wetenschap – drie aanbevelingen om je gelukkig te voelen. Ook bijzonder: in de derde levensfase, en ook in hun laatste jaren, voelen mensen zich vooral gelukkig. Kijk de uitzending over geluk hier.

Samen sociaal online-bijges-350-40p Social media: gemakkelijk contact versus oppervlakkigheid

Digitaal pesten, haatzaaien: ouderen die actief zijn op social media beoordelen de omgangsvormen als negatief. Ook is een wereld zonder social media goed voorstelbaar, ondanks de voordelen ervan. Lees hier meer over het onderzoek ‘Samen sociaal online 2021’.

W. http://www.Zorgenvoormorgen.org/ M. 06 13883560 /  j.vanberkum@planet.nl /  FB: Anciano | Facebook of  José van Berkum | LinkedIn

Wat kunnen we van je leren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s