ANCIANO: Zwementie is een uitje voor haar

kort nieuws over welzijn, wonen & technologie van senioren
ANCIANO wil bijdragen aan een zelfstandig, veilig en plezierig leven van senioren. Technologie speelt daarin een rol. Daarom berichten wij regelmatig over mooie voorbeelden, rapporten,  inspirerende initiatieven en ontwikkelingen.  
Eenzaam leven óf Zwitserleven?  

Stereotypen zijn er om bij het grofvuil te zetten. Dat geldt ook voor de soms negatieve beeldvorming rondom senioren: ze zijn vooral eenzaam of de schuld van de wooncrisis. Ouderen zelf denken vooral positief over ouder worden. Kijk wat Charles Groenhuisen ervan vindt of lees hier meer over het zelfbeeld van de Nederlandse senior.
Langer thuis wonen met slimme snufjes  

Technologie helpt zeventigers en tachtigers echt om langer thuis te blijven wonen, blijkt uit onderzoek. Slimme snufjes zoals de kookbeveiliger, de deurspion of de spoel-föhn installatie maken het leven veilig en comfortabel. Een virtueel kijkje in de keuken, wc, bad- , huis- en slaapkamer laat zien hoe.
Woningmarkt verstopt voor jong én oud  

De meeste senioren wonen het liefst in eigen huis en buurt. Als verhuizing ter sprake komt, moet de nieuwe woonvorm passen bij de leefstijl. En dan nog blijft het moeilijk een geschikt huis te vinden. Tip: geef senioren zélf de tools hiervoor. Of laat ouderen meedenken over wonen, welzijn en zorg.
Politieke aandacht voor digitale kloof  

Houd de nieuwe staatssecretaris van digitale zaken rekening met senioren? Veel ouderen hebben genoeg van de voortdenderende digitalisering. Ook andere groepen, zoals laaggeletterden, komen hierdoor niet meer mee. Van welke politieke partij kun je dan wat verwachten? Lees hier over de plannen van de verschillende partijen.
Zwementie: ‘Het is een uitje voor haar’  

Blijven bewegen is belangrijk bij dementie. Samen zwemmen is weer wat nieuws. Ook keuzemogelijkheden zoals de Vitale Moestuin, de Tovertafel en SilverFit helpen mensen met dementie om ontspannen te bewegen. Op zoek naar nog meer activiteiten? Klik dan hier.   
Www.zorgenvoormorgen.org / 06 13883560 / j.vanberkum@planet.nl /  Facebook: Anciano | Facebook of  José van Berkum | LinkedIn

Wat kunnen we van je leren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s