ANCIANO: Gelukkig ouder worden

ANCIANO kort nieuws over welzijn, wonen & technologie van senioren
sociaal convooi-300  ANCIANO  wil bijdragen aan een zelfstandig, veilig en plezierig leven van senioren. Technologie speelt daarin een rol. Daarom berichten wij regelmatig over mooie voorbeelden, rapporten,  inspirerende initiatieven en ontwikkelingen.
Masterclass geluk-bijg-350 Geluk zit tussen de oren

Wat is geluk en bestaat er verschil tussen klein en groot geluk?

Moet je voor geluk in de wieg gelegd zijn of kan je het zelf bewerkstelligen? Hersenonderzoek geeft steeds meer antwoord op deze vragen. De MAX Masterclass over geluk kijk je hier.

gelukshormonen-bijg-350-270 Gelukshormonen maak je zelf

Sporten is goed, daglicht ook. En chocolade! Nu er steeds meer bekend is over de invloed van hormonen, rijst de vraag: wat kun je zelf doen om je geluksgevoel te stimuleren? Want dat het kan, is inmiddels duidelijk.

Hoé, dat lees je hier

Harvard study-bijg Relaties, relaties, relaties

Het langstlopende onderzoek naar geluk laat zien dat sociale verbondenheid dé sleutel is. Goede relaties beschermen niet alleen de gezondheid, maar ook de hersenen (denk aan dementie). De blog hierover lees je hier. Of bekijk de Engelse Tedtalk over dit geluksonderzoek.

I-Love-de-Achterhoek-Seizoen-2-2048x1536-350 Alles laten bewegen, anders roest het’

Frans en Willem, twee vitale Achterhoekers, gaan in hun busje op zoek naar ultiem geluk en levensverlengende gezondheid. Beiden stammen uit de tijd dat sport nog niet ‘hip’ was. Ze nemen een duik in de ijskoude Berkel, ervaren  T’ai Chi en testen hun kracht en lenigheid. Hun avonturen beleef je hier.

gelukkig ouder worden-bijg-350  Zingeving en creativiteit van levensbelang

Klassieke filosofen worstelden er al mee, met de vraag hoe je gelukkig ouder wordt. En nog steeds bestaat er weinig kennis over. Het essay ‘Gelukkig oud worden in een veranderende samenleving’ poogt hierop hedendaagse antwoorden te geven. Het essay van Crétien van Campen lees je hier

Www.zorgenvoormorgen.org / 06 13883560 / j.vanberkum@planet.nl /  Facebook: Anciano | Facebook of  José van Berkum | LinkedIn

Wat kunnen we van je leren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s