ANCIANO: Tai chi en gezelligheid in de seniorenspeeltuin

ANCIANO  wil bijdragen aan een zelfstandig, veilig en plezierig leven voor senioren. Technologie speelt daarin een rol. Daarom berichten wij regelmatig over mooie voorbeelden, rapporten,  inspirerende initiatieven en ontwikkelingen.

 “Jonge hond? Ik ben meer een oude hond: ambitieus maar stap voor stap”  

Ze hebben levenservaring en kennen de branche. Steeds meer gepensioneerden blijven werken, meestal als zelfstandige. Zo ontwikkelde de 82-jarige Han van Doorn een app om op afstand iemand in de gaten te houden. Lees hier het NRC-artikel.

Het Dorp is nog steeds springlevend 

Bijna 60 jaar geleden werd met de opbrengst van Open het Dorp de bouw gefinancierd van de eerste woongemeenschap voor mensen met een beperking. Hoe is het er nu? Wat voegt nieuwe technologie toe aan cliënten van SIZA/Het Dorp? Je ziet het in dit  filmpje.

Tai-chi en gezelligheid in de seniorenspeeltuin 

We spelen niet meer, omdat we oud worden. We worden oud, omdat we niet meer spelen! In China en Japan zijn ze er al, en gelukkig komen er ook in Europa steeds meer speelplaatsen voor ouderen. Waarom senioren daar graag heen gaan, lees je in deze blog.

Silicon Six: grootste propagandamachine van onze tijd?  

Is nieuwe technologie een kans of bedreiging? Is angst voor nieuwe ontwikkelingen van alle tijden, zoals Charles Groenhuizen  in dit filmpje laat zien of hebben we wel degelijk veel te vrezen van de ‘Silicon Six’, zoals Sacha Baron Cohen – alias komiek Borat – beweert.

Ouder worden in de Europese Unie 

In de Baltische staten is het armoe troef als 65+-er. Senioren in Cyprus zien hun familie dagelijks,  Nederlandse ouderen zijn super-digivaardig en IJslanders blijven gewoon werken na hun 65-ste. Ouder worden binnen de EU verschilt van land tot land. Meer weten? Klik dan hier.

ANCIANO is de maandelijkse nieuwsbrief van drs. J. (José) van Berkum. Vanuit haar adviesbureau voor communicatie (www.vbcom.nl) is ze gespecialiseerd in senioren en technologie.

 

Wat kunnen we van je leren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s