ANCIANO: De kunst van ouder worden

ANCIANO kort nieuws over welzijn, wonen & technologie van senioren
Vector collection. Six Cute smiling sun faces for child design  ANCIANO  wil bijdragen aan een zelfstandig, veilig en plezierig leven van senioren. Technologie speelt daarin een rol. Daarom berichten wij regelmatig over mooie voorbeelden, rapporten,  inspirerende initiatieven en ontwikkelingen.
EEG-volunteer-550-bijges Invloed van groen zichtbaar in hersenen

 Gezond ouder worden begint jong en parken, groen in de wijk, speelplaatsen voor kinderen dragen hieraan bij. De invloed van groene wijken op het welzijn van senioren is zelfs meetbaar. Meer hierover lees je hier.

HOVO-400-bijges Nooit te oud om te leren

96 Jaar was de Japanse Hirata, en hiermee de oudste universiteitsstudent ter wereld. Steeds meer senioren zoeken de schoolbankjes weer op. De redenen daarvoor zijn divers. Wél stellen ze andere eisen. Welke dat zijn, lees je hier.

pensioen Werken na pensioen: voor de lol of voor de poen?

Het is nu nog een kleine groep die doorwerkt na het pensioen, maar de groep groeit snel. Waarom zou je het willen, blijven doorwerken? En waarom zou je als werkgever een gepensioneerde in dienst willen nemen of houden? Meer hierover lees je hier.

De-kunst-van-het-ouder-worden-therapeuticum-Haarlem-bijges De kunst van ouder worden

De beeldvorming van ouderen loopt nog steeds achter.  Communicatie met senioren is vaak gebaseerd op vooroordelen of stereotypen, terwijl senioren zichzelf alles behalve ziek, zwak en misselijk voelen. Hoe ze hun leven wel ervaren, lees je hier.

bewegen is goed-bijges-350 Zitten is het nieuwe roken

Bewegen is goed, voor jong en oud. Deze wijsheid is alom geaccepteerd, maar waarom is bewegen eigenlijk gezond? En bewegen we wel voldoende, als kind, volwassene of oudere? Lees hier over de nieuwe WHO beweegrichtlijnen.  Of bekijk een video hierover hier.

Van Berkum Communicatie / 06 13883560 / j.vanberkum@planet.nl /  Facebook: Anciano | Facebook of  José van Berkum | LinkedIn

Wat kunnen we van je leren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s