ANCIANO: Vijftig tinten grijs op reis

ANCIANO kort nieuws over welzijn, wonen & technologie van senioren

nr. 73, juli 2021

onderzoek_pensioen_vrije_tijd[1]  ANCIANO  wil bijdragen aan een zelfstandig, veilig en plezierig leven van senioren. Technologie speelt daarin een rol. Daarom berichten wij regelmatig over mooie voorbeelden, rapporten,  inspirerende initiatieven en ontwikkelingen.
ouderen op reis Vijftig tinten grijs op reis

Met corona op de terugtocht, komen vakantieplannen in beeld. Ook senioren hebben een bucketlijst, en willen méér dan naar de Costa del Sol. Wat ze willen en waar ze hun geld graag aan uitgeven, lees je hier.

anbo internetopeiling-350-bijg Whatsappgebruik in de lift

Steeds meer ouderen zitten op sociale media. Tekstberichten sturen via Whatsapp is het meest populair. Beeldbellen, elkaar zien terwijl je belt, kan nog wel een zetje gebruiken. Daarom hier meer informatie.

handje Anita Betere nachtrust met sensoren

Mijn nichtje Anita werkt op een gesloten afdeling voor mensen met dementie. Sinds kort doet ze ’s nachts een virtuele ronde langs alle cliënten in plaats van een fysieke ronde. Hierdoor slapen mensen door en zijn overdag fitter. Hoe de pilot met sensoren slaagde, lees je in de blog.

teksvakje-hoger Wie van de drie: wil de echte senior opstaan?

Steeds meer HBO- en MBO – opleidingen doen ‘iets’ met ouderen. Deze aandacht in het curriculum is belangrijk als voorbereiding op de toekomst. Ook organisaties en bedrijven ‘moeten’ wat met deze groeiende groep. En dat begint met kennis. Bekijk hier het aanbod aan workshops.

geld-in-het-laatje Vijftigplussers laten kassa’s rinkelen

In 2025 zijn er naar verwachting 222 miljoen vijftigplussers in Europa. Gezamenlijk geven ze 5,7 miljard uit en zorgen hiermee voor 88 miljoen banen. Onderzoek naar deze Europese Silver Economy levert verrassende inzichten op. Welke dat zijn, lees je hier.

Van Berkum Communicatie / 06 13883560 / j.vanberkum@planet.nl /  Facebook: Anciano | Facebook of  José van Berkum | LinkedIn

Wat kunnen we van je leren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s