ANCIANO: Thuisplusflat + TikTok

ANCIANO kort nieuws over welzijn, wonen & technologie van senioren
vitaliteit ontmoet kwetsbaarheid ANCIANO  wil bijdragen aan een zelfstandig, veilig en plezierig leven van senioren. Technologie speelt daarin een rol. Daarom berichten wij regelmatig over mooie voorbeelden, rapporten,  inspirerende initiatieven en ontwikkelingen.
Rotterdam thuisplusflat-bijges-350 Een ons welzijn scheelt een pond zorg

‘Ik vind het heerlijk om hier te wonen. Ik ben echt tevreden’. In de Thuisplusflat komt alles samen wat voor senioren belangrijk is: plezierig wonen, activiteiten, een vast zorgteam. In Rotterdam werken gemeente, corporatie, thuiszorg – en welzijnsorganisatie samen om dit voor elkaar te krijgen. Kijk hier de minidocumentaire.

Erika Rischko-350 Nooit te oud om te starten met bewegen

De 82-jarige Erika Rischko is een rolmodel voor jong én oud. De zelfverklaarde fitnessjunkie is enorm populair op TikTok en Instagram. Hoe doen Nederlandse 65 plussers het eigenlijk met sporten en bewegen? Dat kan beter, maar het gaat de goede kant op, blijkt uit onderzoek. Meer hierover lees je hier.

thuis in de wijk-bijges-350 Langer thuis in de zorgzame wijk

We worden allemaal ouder, een verworvenheid. Dat vraagt wel om aanpassingen, want waar kunnen en willen we wonen, hoe zit het met de zorg, met het informele netwerk? Die vragen stonden centraal op het congres Thuis in de wijk. Bekijk de video-impressie of lees het uitgebreide verslag-van-de-dag.

oogcafe-uitgebreid-350 Het oog wil ook wat

Droge ogen, natte ogen, staar, glaucoom: met steeds meer ouderen groeit ook het aantal aandoeningen aan de ogen. Naast Alzheimer- en mantelzorgcafés bestaan er inmiddels ook oogcafés, ontmoetingsplekken voor mensen met een oogaandoening. Ervaringen en praktische tips uitwisselen staan centraal.

margriet enquete-uitgebreid-350 Dromen en plannen maken na je zestigste

Het blijkt uit vrijwel ieder onderzoek: gezond en gelukkig ouder worden is volgens senioren zelf geen mythe, het is werkelijkheid. Dat blijkt ook uit het Happy 60+-onderzoek van weekblad Margriet. Lees het artikel hier.

W. http://www.Zorgenvoormorgen.org/ M. 06 13883560 /  j.vanberkum@planet.nl /  FB: Anciano | Facebook of  José van Berkum | LinkedIn

Wat kunnen we van je leren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s