ANCIANO: Relaties, relaties, relaties

ANCIANO kort nieuws over welzijn, wonen & technologie van senioren
de-uil-een-symbool-van-wijsheid-23113810 ANCIANO  wil bijdragen aan een zelfstandig, veilig en plezierig leven van senioren. Technologie speelt daarin een rol. Daarom in deze maandelijkse nieuwsbrief mooie voorbeelden, rapporten,  inspirerende initiatieven en ontwikkelingen.

 

dor hout-bijges-350 #geendorhout

Dor hout, kostenpost, kwetsbaar. Tijdens de coronacrisis was deze beeldvorming vanzelfsprekend. Maar hoe kijken ouderen naar zichzelf, herkennen ze zich in die beelden? Er bestaat een groot verschil tussen het maatschappelijk stigma en de eigen ervaring, blijkt uit deze documentaire.

Slim huis-bijges-250 ‘Ik probeer zelf alles uit’

Een ‘slim’ huis, wie wil het niet. Want handige snufjes in huis, zoals verlichting en beveiliging maken het leven gemakkelijk en comfortabel. Wanneer noem je een woning eigenlijk slim en waar koop je die slimme technologie? En is het wel veilig? Luister en kijk naar het webinar hierover.

thuiszorg-bijges-300 Goedbedoelde zorg is niet altijd goede zorg

Met thuiszorg en mantelzorg kunnen ouderen zelfstandig thuis blijven wonen. Dat is het idee. Maar is zelfstandig wel écht zelfstandig? En werkt deze goedbedoelde zorg soms niet behoorlijk averechts? Lees de blog hierover.

digitalisering discrimineert-bijges-350 Discriminatie van niet-digitale senioren

‘Ik voel me gediscrimineerd omdat ik geen smartphone heb’. Nog steeds kan of wil niet iedere oudere digitaal mee, ondanks het streven van de overheid. Moet dit tij gekeerd en zo ja, hoe? Of loont het de moeite om als senior toch op cursus te gaan? Bekijk de uitzending over dit onderwerp.

sociaal convooi-300 Sociale relaties beschermen tegen eenzaamheid

Bestaat er een recept voor gelukkig oud(er) worden? Zeker. En het bestaat uit de volgende ingrediënten: relaties, relaties en relaties. Dat blijkt o.a. uit het langst lopende onderzoek over gelukkig ouder worden. Wat kun je praktisch doen om ook vitaal oud te worden? Bekijk de video hierover

M: 06 13883560 /E:  j.vanberkum@planet.nl /José van Berkum | LinkedIn/ Anciano | Facebook

Wat kunnen we van je leren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s